Grøtfjord opplever for tiden noe som må kunne kalles for tilnærmet total isolasjon. Siden uværet sist tirsdag har de vært uten mobil, fastelefon, internett, TV og radio. Posten kommer fremdeles, men det er stort sett det meste.

- Det er jo ganske kjedelig uten, men folk har jo tatt det pent. Det er vel kanskje verst for de eldre, forteller Veronika Edvardsen som er bosatt i Grøtfjord.

Selv tror hun at problemene skyldes strømbruddet ute på Vengsøy, siden Grøtfjord får mange av de elektroniske signalene derfra.

Troms Kraft beklager

Og det kan non stemme. Kommunikasjonsrådgiver i Troms Kraft Hege Villumstad kan fortelle at en av senderne på Vengsøya fremdeles er nede. Etter strømbruddet har Troms Kraft kjørt sju aggregater ut på øya.

- I løpet av ettermiddagen eller kvelden regner vi med å få en aggreagator med riktig spenning ut til den senderen som står nord på øya, forteller Villumstad.

Villumstad sier i midlertidig at de ikke vet hva som skyldes at beboerne i Grøtfjord mangler både det ene og det andre, det blir bare antagelser fra deres side.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage det hele, avslutter hun.

Senderne ute av drift

Telenor kan bekrefte at problemet med mobildekning skyldes senderne på Vengsøy.

- Vi har tre basestasjoner i området. Én i Grøtfjord og to på Vengsøy. Når disse er ute av drift blir mobildekningen redusert. Troms Kraft har lovet å prioritere dette, så problemet blir fikset i løpet av kvelden, forteller kommunikasjonsrådgiver i Telenor, Magnus Line.

Videre kan han opplyse om at de har flere abonnementer uten fasttelefon, både på Vengsøy, i Grøtfjord og i Tromvika. Fasttelefonene vil fungere igjen når strømmen er tilbake.

Derimot har Telenor ingen nettabonnementer i Grøtfjord, dermed kan de ikke uttale seg om saken.