Det ble en heftig budrunde på en leilighet i Elvhusvegen i Tromsdalen. Den 98 kvadratmeter store leiligheten var lagt ut med en prisantydning per kvadratmeter på omtrent 39.000 kroner. Men da salget ble gjennomført var kvadratmeterprisen steget til 54.000 kroner.

– Jeg gjennomførte to private visninger og en åpen. Etter den åpne visningen kom det fem budgivere, sier eiendomsmeglerfullmektig Christoffer Jin Strand i DNB Eiendom til iTromsø.

Flott beliggenhet

De fem ble fort til to og da kom det enda en budgiver på banen.

– Dette er en leilighet med en flott beliggenhet og den er tiltalende for en stor brukergruppe. Det endte med at to budgivere holdt på med å by over hverandre i en og en halv time, sier Strand.

Snittprisen på kvadratmeteren det siste året i dette området er ifølge Strand på 43.000 kroner.

– Leiligheten lå priset litt under dette, men endte med å gå godt over. Det er slettes ikke hver dag vi selger slike leiligheter som dette, sier han.

Bevisste kjøpere

Leiligheten ligger i tredje etasje og har kjøkken, to stuer, to soverom, bad, entre og innvendig bod. Det er i tillegg en vestvendt, delvis overbygd og innglasset terrasse med uhindret utsikt mot Tromsøysundet og byen.

– Noen kjøpere er veldig bevisst på hvor de vil kjøpe leilighet. Det skal være i akkurat den veien eller i det bestemte området. Når det da dukker opp en leilighet der de har sett det for seg, kan det hende de har ventet lenge. Da er de ofte villige til å betale for å sikre seg at de får bo i det området eller den veien de ønsker. Jeg er ikke helt sikker på om det er tilfellet med dette kjøpet, sier Strand.

Rolig i sommer

Boligmarkedet har ifølge Strand vært ganske rolig i sommer.

– Vi merket tidlig i juni at det ble veldig stille. Det tok seg litt opp i slutten av juli, men vi har ikke de samme tilstandene som i fjor. Da ble det en eksplosjon da studentene kom til byen. Det er vanskelig å si om det vil ta seg opp i år. Det blir spennende å se fremover, sier eiendomsmeglerfullmektigen.