Kirkens Bymisjon har fått inn rundt 2.000 julegaver i år.

– Jeg vil anslå at tallet ligger deromkring, ja. Når jeg startet i Bymisjonen for 12 år siden, så dro vi frivillige rundt til byens butikker og ba om bidrag. At vi har kommet til et punkt hvor folket selv bidrar med det nødvendige antallet gaver, er en stor oppmuntring. Det er noe vi er utrolig takknemlig for, sier Ann Karina Sogge, daglig leder for Bymisjonen og fortsetter:

– Vi har fått inn så mange gaver i år at alle de vi deler ut til vil få minst to gaver hver, så alle skal være trygge på at vi har nok til alle.

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Har andre behov

Om folk fremdeles ønsker å bidra til Bymisjonen i form av noe annet enn pengedonasjoner, så er det andre ting de setter pris på å motta, og det gjelder hele året.

– Vi blir utrolig glad for å få kaffe, konvolutter og papir. Det er ting vi alltid trenger. Når det gjelder brukerne våre, så trenger vi alltid undertøy og gode sokker. Vi har nok klær, men varme sko som ikke er helt utslitte for både menn og kvinner er alltid fint å få. En annen ting er vaskepulver, da vi tilbyr de som bor på gata muligheten til å komme til oss for å vaske klærne sine og seg selv. Sanitærartikler for menn og kvinner, slik som engangsbarberhøvler og lignende, setter vi også stor pris på å få inn. Soveposer tar vi også gjerne tar imot, sier Sogge.

Flytter julefeiringen

I alle år har Bymisjonens julemiddag vært i festsalen i Rødbanken. Etter å ha bygget om deres egne lokaler, er de endelig klare for å ta julefeiringen hos seg selv i Parkgata.

– Det har blitt utrolig flott i finstua vår, og vi har endelig plass til å ha store, flotte selskap her. Vi får fantastisk mat levert hit og vil dekke på bordene med fine glass og alt som hører med i den tradisjonelle julefeiringen. Det blir fantastisk å kunne vise huset vårt i all sin prakt. Vi har også nok frivillige til det arrangementet, og det er fantastisk stemning her på huset om dagen. Alle våre frivillige står virkelig på for å sørge for at dette blir en fantastisk høytid, sier Sogge.