Det har over en tid vært spekulert i om Tromsø kommune ville kjøpe den gamle politistasjonen etter at politiet flytter inn i sin nye politistasjon i februar til neste år. Etter hva iTromsø erfarer var det planlagt å bruke den da gamle politistasjonen til et såkalt ”rådhus nummer to”, for å huse etatene som per i dag leier arbeidslokaler i byen.

Nå avkrefter fungerende byrådsleder Kristoffer Kanestrøm at bygget er kjøpt.

Helhetsvurdering

Kanestrøm vil ikke gå ut med hvorfor det er avgjort å droppe kjøpet av politistasjonen, som skal være priset til omtrent 70 millioner kroner.

Det jeg kan si er at vi har gjort en helhetsvurdering, og vi vurderer ikke å kjøpe bygget lenger, sier Kanestrøm.

Even Liahjell, direktør i det kommunalt eide eiendomsselskapet Arnestedet Eiendom, kjenner ikke til en utvikling i saken.

Det jeg vet er at politiet skal ut derfra, og det kan være interessant å se på det videre, men per nå er jeg på ferie, og jeg kjenner derfor ikke til noen detaljer jeg kan uttale meg om, sier Liahjell.

iTromsø har ikke lyktes å komme i kontakt med byråd for finans Anne Berit Figenschau, som for tiden er på ferie.

Ny stasjon

Både bygget og eiendommen eies av Entra Eiendom, som i år 2000 ble etablert gjennom Stortingets vedtak om utskillelse av kontorbyggvirksomheten i Statsbygg.

Entra Eiendom vurderer bygget solgt, men bygget er per i dag ikke lagt ut for salg i markedet, sier Karl Fredrik Torp, regiondirektør Midt-Nord i Entra.

– Når det gjelder lengde på politiets leiekontrakt, kommenterer aldri Entra det enkelte leieforhold, sier han.

Selskapet ønsker ikke å uttale seg nærmere om saken.

Bygget, som ble ført opp i 1961 var i sin tid Fylkeshuset, og politiet overtok bygget i 1996.

Byggherren Statsbygg nærmer seg stadig en ferdigstillelse av den nye politistasjonen, som skal være klar til innflytting i løpet av februar neste år. Det nye politihuset skal romme både barnehuset og namsfogden, som også skal inn under samme tak som politiet. Politimester Ole B. Sæverud har flere ganger uttalt at hele etaten gleder seg til å komme inn i et bygg som er tilpasset politiets behov.

Tettere samarbeid

I det nye politihuset skal systemet for utrykning være mange ganger bedre enn hva politiet har å forholde seg til i dag, i tillegg til at logistikken med fangebehandling skal være bedre. Politihuset skal også huse en femti meter lang, innendørs skytebane, noe som betyr at politiet endelig slipper å reise helt til Balsfjord eller Målselv for å ha skytetrening.

Nærmeste nabo til det nye politihuset er brannvesenet, som ligger rett over gata. Med nødetatene tett knyttet til hverandre geografisk sett, er tanken at det vil bli enklere å koordinere utrykninger hvor det er behov for tett samarbeid mellom de to etatene.

STORE PLANER: Byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm, planlegger et helsehus på UNNs arealer. Foto: Ronald Johansen