Smørtorget er, som navnet tilsier, et torg hvor flere bedrifter jobber under samme tak. I Smørtorgets lokaler finnes både kafé, kjoledesign, smykkedesign, kunst og bruktbutikk.

– Jeg fikk frysninger da jeg fikk beskjed om at Smørtorget var en av de nominerte. Det var en enorm overraskelse, og en utrolig motivasjon for veien videre, sier akvarellmaler Hilde Eilertsen Sletvold.

Hun driver Smørtorget sammen med kjoledesigner Thale Wang Ørjavik, butikkleder i Bymisjonens bruktbutikk Tordis Falck Mentzoni, daglig leder i kafeen, Tove Nyheim, smykkedesigner Ann-Merete Skaue Øines og kunstner Kine Yvonne Berntsen.

Nykommer

Smørtorget åpnet dørene 5. juni i fjor, og er dermed den desidert ferskeste kandidaten på nominasjonslisten.

– Konseptet da vi startet opp var å skape noe unikt og spennende, og jeg synes denne nominasjonen viser at vi har klart å skape oss et navn og et godt rykte på kort tid, sier Thale Wang Ørjavik.

Navnet Smørtorget dukket for første gang opp på bykartet for 201 år siden, da bøndene samlet seg på Smørtorget for å selge varer til byfolket.

-Det viser litt av hva vi ønsker å holde på med her. Vi mikser historien med det moderne, og det forsøker vi å samle i et uttrykk som vi håper inspirerer folk, sier Ørjavik.

Brenner for bedriften

Mentzoni tror Smørtorget ble nominert fordi juryen har sett deres glød for bedriften.

– Det vi seks gjør her er faktisk å følge drømmen vår, og det vises på oss. Vi brenner alle sammen for det vi gjør, og vi blir oppriktig glad for hver eneste en av kundene som kommer inn dørene her, sier hun.

Hvem synes du bør vinne Årets handels- og servicebedrift? 1. Fargerike 2. Dragøy, Jekta 3. Elkjøp, Tromsø 4. Smørtorget Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Takk, din stemme er registrert!

Damene synes de har klart å lage en atmosfære og stemning i lokalet som gir kundene en behagelig følelse.

– En av tingene vi har fått enorm god tilbakemelding på et faktisk toalettene våre. Vi har lagt mye tid og energi i å gjøre lokalene behagelige og gjennomført, og når folk faktisk legger merke til den innsatsen vi legger i det, blir vi veldig stolte, sier Sletvold.