- Et Johan Castberg uten elektrifisering betyr 270.000 ekstra tonn Co2 årlig, i tillegg til utslippene fra oljen og gassen som vil pumpes opp. Det betyr at dette ene feltet alene vil stå for to prosent av utslippene fra norsk sokkel, skriver de i en pressemelding.

Gaute Eiterjord, nestleder i Natur og Ungdom, kaller forslaget en skamplett.

- Viser forakt

- Når oljenæringa skal spare penger kutter de utslippsreduserende elektrifisering og lokale arbeidsplasser. Det eneste som ikke kuttes er norske klimagassutslipp. Denne utbyggingen er en skamplett for miljøpolitikken vår, ved å bygge ut dette feltet viser vi forakt for den klimaavtalen fra Paris, sier Eiterjord til iTromsø.

- Lokale arbeidsplasser er det første som kuttes

Han tror ikke på at satsingen vil gi mange nye lokale arbeidsplasser.

- Det har vært mye snakk om at det nå er Nord-Norge sin tur til å oppleve et oljeeventyr, med både arbeidsplasser og gode økonomiske ringvirkninger. Det jeg imidlertid tror vil skje er at det første som skjer er at de lokale arbeidsplassene kuttes. Selskapene bruker lokale arbeidsplasser som en brekkstang for å få til oljeboring i Nord-Norge, men jeg tror det er snakk om store overdrivelser i hvor mye en slik satsing egentlig vil gi tilbake til landsdelen, sier Eiterjord.