Det var en stolt gjeng med skatere og representanter for IL Blåmann som stilte opp for å ta imot pengegaven. For bygda er skateparken et tilbud til dem som ikke finner seg til rette i tradisjonelle idrettslag.

– Det er veldig bra med pengegaven. Nå kan vi bygge større og bedre skatepark, og vi kan komme raskere i gang, sier Vemund Mikkola Hansen.

Mange ildsjeler

12-åringen har vært skater i tre år, og har også fått lillesøster Sigrid (10) med seg. Pappa Odd-Børge Hansen lanserte ideen om en skatepark allerede i 2011.

– Vi hadde et møte om hva vi kunne gjøre for ungdommen i bygda, og da kom jeg med ideen, som ble godt mottatt. Jeg har fått positive tilbakemeldinger hele veien, sier Odd-Børge Hansen.

– Vi er et heldig idrettslag som har så mange ildsjeler. Vi har brukt mye tid på å få det bra, samarbeidet godt og innhentet ekspertise, legger Rita Pedersen, leder i IL Blåmann, til.

Bedre enn nettbrett

Idrettslaget har over 500 medlemmer og kan tilby fotball, friidrett, basket, ski, klatring og idrettsskole, i tillegg til skating. Snart åpner de et helt nytt klubbhus som en del av nærmiljøanlegget.

Tillitsvalgt Hanne-Therese Ridderseth i Gjensidigestiftelsen sier de støtter skateparken fordi det er et aktivitetsskapende prosjekt som er viktig for nærmiljøet.

– Det er viktig med trygghet og helse. Det blir mye innesitting og det er bedre med skatebrett enn nettbrett, sier Ridderseth.

Tromsø Skateklubb har vært rådgivere for skateparken.

– Det er viktig å involvere brukerne. Dette er et lavterskeltilbud, ikke alle passer til lagidrett, sier leder Petter Bjørntvedt i Tromsø Skateklubb.

Mye arbeid

Odd-Børge Hansen mener skateparken deres kan fungere som modell for andre i byen.

– Det er et unikt prosjekt i nordnorsk sammenheng, og et eksempel på hva kommunen kan gjøre i sentrum. Skateparken er tilknyttet et nærmiljøanlegg og det er tilgjengelig for alle.

Selv har han brukt rundt 100 dugnadstimer på å realisere planene, timer som er brukt på skriving av søknader om tillatelse og støtte.

– Det viser hva vi kan få til. Vi har veldig stor gjennomføringskraft, slår han fast.

Støtte jenteskating

Det er også Gjensidigestiftelsen som bidrar til at Tromsø Skatebklubb satser på jenter og skating.

– Det ble full uttelling i dag. Kjempebra, sier Petter Bjørntvedt, leder i Tromsø Skateklubb.

Han har akkurat vært til stede på overrekkelsen av 170.000 kroner til Blåmann skatepark i Ersfjordbotn, nå kan han også glede seg over støtte til jenteskating i Fløyahallen.

– Vi skal bruke pengene på utstyr og til å leie inn instruktører for å kjøre kurs. Med pengene fra Gjensidigestiftelsen er vi godt i gang. Det virker som det er interesse blant jenter for skating. Vi starter over nyttår, sier Bjørntvedt.

Gjensidigestiftelsen tildeler i år til sammen 2,4 millioner kroner til 31 tiltak i Troms.

SKATEGLEDE: Petter Bjørntvedt, leder i Tromsø Skateklubb, med sjekken på 25.000 kroner. Foto: Gjensidigestiftelsen