Gjennom Nordena AS har hun skapt et lite forretningseventyr. Etter flere år i et enkeltpersonforetak, valgte hun å endre driften til aksjeselskap i fjor. Da endte det med over 1,2 millioner kroner i inntekter og minus 61.000 kroner på bunnlinjen.

Mange investeringer

– Tallene bærer preg av at vi var i et oppstartingsår med mange investeringer og formaliteter som måtte på plass. Men i år blir det overskudd – helt sikkert, lover Kuzma.

Da hun kom nordover for 11 år siden, var det fordi kjæresten jobbet her – i et bygningsfirma. Hele tiden har Justyna Kuzma operert i rengjøringsbransjen.

Overtallig

– Etter vel fire år i det kommunale foretaket Fagrent, ble det snakk om privatisering. Samtidig gikk det rykter om kutt i arbeidsstaben. Da skjønte jeg at min jobb hang i en tynn tråd, erkjenner 36-åringen i dag.

Etter noe fram og tilbake, fikk hun med deg en polsk venninne. Like etter var Nordena et faktum.

– I begynnelsen gikk jeg rundt i bydelene og la lapper i postkassene til folk. Det ga meg de første oppdragene.

I dag har hun et utall selskap og mer enn 150 husstander på kundelisten. Selv i feriemåneden juli nærmet hun seg halvmillionen i omsetning.

Mer kapasitet

– Jeg har 12 jenter i sving – to er faste vikarer. Selv om gjøremålene er mange, har vi kapasitet til flere oppdrag.

Da Justyna Kuzma startet opp, kjøpte hun fem biler. I sommer ble hun nødt til å lease en ekstra – ene og alene på grunn av arbeidsmengden.

– Det går rette veien. Takket være jungeltelegrafen og at jentene gjør en fantastisk jobb, øker vi fra måned til måned.

Godt etablert

I Polen bodde 36-åringen i en storby. Når hun er på besøk, savner hun fort Tromsø.

– Jeg stortrives her med mann og barn. Og jeg koser meg også i jobben – selv om det blir lange dager med både ettermiddags- og helgejobbing. Men god innsats gir resultat, slår Justyna Kuzma fast.

foto
trives: Daria Staszkiewicz (til venstre) og Angelika Dobrowolska trives hos 36-åringen. Foto: John Strandmo