Det opplyser daglig leder i Visit Tromsø, Trond Øverås.

- Fra vintersesongen 12/13, til sesongen 13/14 så vi en økning på 20,9 %. Vi har ingen indikasjoner på at dette tallet kommer til å synke i kommende sesong, vi har derimot grunn til å tro at det vil komme til å øke ytterligere. Dette er svært gledelige tall, og har en stor påvirkning på byens næring generelt, sier han.

iTromsøs leder: Inntrykket av Tromsø

Storbritannia og Japan

Det er tydelig at vintersesongen i Tromsø trekker oppmerksomhet hos folk fra utlandet.

-Av den turisttrafikken vi opplever i Tromsø, er hovedtyngden helt klart på turister fra utlandet. Storbritannia og Japan er blant landene som har flest besøkende hvert år, forteller Øverås.

Mens Storbritannias tall stadig øker, har vi sett en liten nedgang i turismen som kommer inn fra Japan. Øverås er likevel ikke bekymret.

- Det kommer av den økonomiske situasjonen i Japan. Vi jobber stadig med å forbedre reiserutene. Det er svært ofte tilfellet at besøkende kommer langveis fra, vi ønsker at de skal få en lettere tur nordover. Blant annet har Finland besluttet og oppretthode sin direkterute til Tromsø, noe som er av betydning for strømmen av turister, sier han.

Populære vintercruise

Tidsrommet september til mars er høysesong for vintercruise. Forrige sesong hadde man 15 skipsanløp til byen. I år er antallet betraktelig høyere.

- Foreløping er det planlagt 18 skipsanløp til byen, vi forventer likevel at dette tallet kan komme til å stige. Disse tallene indikerer at turismen vil komme til å se en ytterligere økning i den kommende vintersesongen. Av erfaring vet man at turister oppholder seg lenger i byen når de kommer i cruisebåter på vinterstid, dette vil være svært positivt for landbaserte marked, som handel og lignende, smiler Øverås.

Reiselivsbyrået Visit Tromsø har flere spennende aktiviteter klare for turistene som tar turen til Tromsø i vinter.

- På grunn av stor interesse for hvalsafari, har vi utvidet dette tilbudet i år. I tilegg tilbyr vi båtturer, diverse sightseeing og hest- og hundekjøring, nordlysjakt, padletur i kajakk og mye annet som vil falle i smak hos turister.

- Vi merker også økt interesse fra aktivitetsleverandører fra andre steder i landsdelen. For eksempel fra grensen til Finmark i nord, og til nordlige deler av Nordland i sør. Dette er med på å skape et allsidig tilbud av aktiviteter, avslutter Øverås.