Det er gamle drømmer som realiseres når de to kokkekameratene klipper snoren til sin nye bistro klokken elleve mandag formiddag. I lokalene vis-à-vis bowlinghallen har det tidligere vært gatekjøkken med fastfood. Victor & Marios’ skal også være raske med serveringen, men for øvrig er det lite som minner om gatekjøkken.

– Vi satser på en blanding av norsk og chilensk tradisjonsmat laget fra bunnen av på gamlemåten, forteller Victor Hansen.

Ekte mat

De to kompanjongene jobbet på Restauranthuset sammen mellom 1996 og 2001. Da snakket de ofte om å starte noe sammen, men alt klaffet ikke før nå. I tre måneder har de pusset opp både de gamle lokalene til Go’biten og planlagt menyen.

– Jeg jobbet på restauranten Folkets Hus under kjøkkensjef Ivan Hansen, og der var alt ekte. Poseprodukter var bannlyst. Det kommer vi til å fortsette med. Vi kommer til å følge sesongene og tilby lokalprodusert, kortreist mat, forteller Hansen.

En ting som blir direkte overført fra Folkets Hus, er Erter kjøtt og flesk på torsdager.

– Vi fylte restauranten både en og to ganger på torsdager, men nå må du nesten til vollan for å få slik mat.

Krydder

Mens Victor tar seg av den norske tradisjonsmat, kan hans chilenske makker friste med spesialiteter fra sitt hjemland. Og det er mat man i hvert fall ikke får tak i her i nord.

– Spesialiteten min er empanadas. Disse har jeg solgt i byen på 17. mai i flere år. I år var jeg opptatt med oppussing her, og ble oppringt fra folk som lurte på hvorfor jeg ikke sto i byen – 17. mai var ikke det samme uten chilenske empanadas, sier Mario og ler.

Han kom til Norge 1986, og har jobbet som kokk i en årrekke. Det har vært en rivende utvikling i nordmenns matinteresse, mener han.

– Da jeg kom hit var det ingen som brukte krydder. Nå har nordmenn blitt mye flinkere, og det er lettere å få tak i gode produkter.

Lunsjservering

De to kokkene satser knallhardt på lunsjservering i et område som har lite å tilby av det slaget.

– Vi har allerede fått mange henvendelser med spørsmål om når vi skal åpne, og på mandag skjer det. Dette har jeg drømt om siden jeg gikk på kokkeskolen, sier Victor.

Drømmen: Victor Hansen og Mario Swing satser på drømmen og åpner sin egen bistro på Stakkevollveien. Der tilbyr de norsk og chilensk tradisjonsmat. Foto: Tor Farstad