– Vi er veldig fornøyde med semesteret vi nå legger bak oss. Vi har hatt mange flotte konserter med veldig god respons fra både artister og publikum, sier Esben Nedrebø, daglig leder for The Beat Happening.

Klubbkonseptet oppsto i fjor, og konserter med både lokale og nasjonale band på ulike scener i byen har gitt konseptet godt fotfeste i byen.

– Det siste halvåret har føler vi at vi har greid å etablere oss som en konsertarena i byen. Det er veldig kult at folk stiller opp, og sjekker ut band som de ikke nødvendigvis har et forhold til fra før, sier Nedrebø.

Lokale stemmer

Ett av målene til musikkollektivet er å være en scene for lokale band.

– Vi vil presentere - og være en arena for - nye stemmer, både lokale og fra andre steder, sier Nedrebø.

På lørdag avsluttes semesteret med Fèvrier og Dröm på scenen. Fèvrier ble dannet i 2013, og etter å ha gitt lite lyd fra seg de siste månedene ser Nedrebø fram til å høre dem til helga.

– Det er veldig kult at de har lyst å spille på dette arrangementet. Jeg tror de har noe nytt materiale på lager, og Fèvrier er en del av den scenen vi vil være en del av, sier Nedrebø.

Viseinspirert

Bandet Dröm - med tromsøværingen Sondre Pettersen på vokal - har aldri spilt i byen før, og får levere første tromsøkonsert på Driv.

– Jeg har sett bandet et par ganger, og med Sondre har de en veldig lokal tilknytning til Tromsø.

Vokalisten synger på Nord-Norsk, og i november slapp bandet sin første singel: «Når æ våkne», en kombinasjon av elektronikapop og nordnorsk viseinspirasjon.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive bandet, de har en litt uvanlig kombo med elektronika, men det funker veldig bra. De leverer et stort uttrykk, samtidig som det er intimt og nært, sier Nedrebø.

På Driv

Bandene skal spille på Isbjørn scene på Driv, og det blir første gang The Beat Happening bruker en av Drivs scener.

– Jeg liker Isbjørn scene veldig godt, og det er en scene som funker med både over og under hundre publikummere. Vi håper selvfølgelig at mange stiller, disse bandene utgjør en fin match på scenen, sier Nedrebø.

FORNØYD: Esben Nedrebø, daglig leder av The Beat Happening, er fornøyd med årets sesong. Foto: Kent-Einar Myreng