Sommeren er alltid en stressende periode for Dyrebeskyttelsen i Tromsø. Hvert år får de et titalls forespørsler om omplassering av hunder og smådyr, og det er ikke så lett å finne hjem til alle.

Inviterte til møte

17. juli i år inviterte Dyrebeskyttelsen til informasjonsmøte for dem som kunne tenke seg å gi et fosterhjem til hunder eller smådyr.

– Møtet gikk veldig bra, vi fikk hele syv nye fosterhjem til hundene, sier Therese Simonsen Rye, leder for Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø. Før informasjonsmøtet i juli hadde de ingen tilgjengelige fosterhjem til hunder.

Likevel har det vært vanskelig å finne hjem til alle dyrene. Hun forteller at lederen i Dyrebeskyttelsens hundegruppe selv måtte ta med seg flere hunder hjem i perioder av sommeren.

Måtte avlives

Dersom dyrene ikke får nye hjem, er siste utvei at de må avlives.

– Denne sommeren vet vi om i alle fall én hund som måtte avlives fordi vi ikke fant ham et omplasseringshjem, sier hun fortvilet.

– Det er selvfølgelig veldig trasig å måtte avlive friske dyr, forteller Rye. Hun forklarer at det som regel er store dyr og dyr med alvorlige adferdsproblemer som er vanskelige å finne fosterhjem til.

Alltid behov for flere fosterhjem

Hun påpeker at de alltid er på utkikk etter dyrevante folk som har lyst å stille opp som fosterhjem. Dyrebeskyttelsen betaler veterinærutgifter for dyrene i fosterhjem, samt at de kan bistå med dyrefôr, høy og dostrø. De stiller også med utlån av nødvendig utstyr.

– Hvis det er noen som kunne tenke seg å lære mer om fosterhjemsprogrammet, ta gjerne kontakt med oss i Dyrebeskyttelsen Tromsø, sier hun.