Borettslaget skulle grave opp hele området utenfor senteret ved Utsikten. Det var for å legge nye lyskabler etter at de gamle gikk i stykker. Nye lys, ny asfalt og et helt nytt parkområde var borettslagets visjon.

Nå må de vente med prosjektet til neste år, men lyskablene må de fortsatt skifte – til ekstrakostnader.

– Jeg har ikke noe beløp nå, men det er en kostnad vi må ta. Det må jo være lys på vinteren, sier styreleder Roy Rakkenes.

Del av et større prosjekt

Starten på prosjektet var planlagt samtidig med at busstoppet som nå står ved inngangen til Stakkevollan senter skulle flyttes. Der er planene fra kommunen ennå ikke klare.

– Det som stopper det hele er at kommunen ikke er ferdig med å skissere utformingen av den nye holdeplassen, sier Rakkenes.

– Jeg har purret på dem flere ganger for å holde saken varm.

Rakkenes mener busstoppet ved Utsikten, som nå står ved inngangen til senteret på Stakkevollan, må flyttes.

– Der busstoppet står nå må alle bussene som skal bruke det snirkle seg inn mellom inngangen til senteret og parkeringsplassen. Det er veldig mange fotgjengere i dette området, så det at bussen kjører der er dårlig trafikksikkerhet. Vi håper å få flyttet busstoppet ut til Nordøyvegen.

Ifølge ham har Troms Fylkestrafikk gitt klarsignal til flyttingen, som blant annet vil føre til kortere rutetid for bussene.

– Troms Fylkestrafikk har ledige ressurser nå og har mulighet til å flytte busstoppet med en gang.

Har holdt på i et år

Siden i fjor høst har Rakkenes og borettslaget jobbet med planene. Nå ser de seg nødt til å forskyve planene til neste år.

– Vi måtte justere forventningene våre. Det som er synd nå er at vi må bruke masse penger og tid på å legge nye lyskabler før vinteren fordi de gamle har gått i stykker. Det skulle jo egentlig være en del av det større prosjektet, men nå må vi altså bare ta ekstraarbeidet.

iTromsø har ved flere anledninger forsøkt å komme i kontakt med ansvarlig i kommunen, uten å få svar.