Styret i Posten Norge besluttet i juni å samlokalisere all sin virksomhet i Tromsø. Nå er det bestemt at de skal bygge sitt nye logistikksenter på havna i Breivika. Det melder Posten Norge i en pressemelding.

– Dette er en stor dag for Posten og Bring. Med tomten på plass, kan vi gå i gang med å bygge en topp moderne terminal. Det gir våre kunder et bedre tilbud, våre medarbeidere en mer attraktiv arbeidsplass, og bidrar til at konsernet oppnår våre ambisiøse miljømål, sier distriktssjef Torstein Stormo i Posten Norge i pressemeldingen.

Fyller ut tomta

Posten og Bring overtar tomta fra Tromsø Havn. Deler av tomten skal fylles ut i sjøen, og tomten skal delvis kjøpes og delvis festes.

Byrådsleder Kristin Røymo er fornøyd med etableringen.

– Posten har alltid vært viktig for oss, og både for byen og for havna er det positivt at Posten-konsernet satser her. Også Tromsø kommune er opptatt av miljøet, og vi er helt avhengig av at bedrifter som Posten går foran, sier hun i pressemeldingen.

Åpner i 2017

Byggestart for den nye giganterminalen til neste høst 2016, og åpning vil bli i 2017. Terminalen, som blir på 12.000 kvadratmeter, gir arbeidsplass for rundt 315 medarbeidere.

De ansatte på det nye logistikksenteret kommer fra dagens postterminal på Langes, Bring-terminalen i Breivika, og distribusjonsenheten i Tromsdalen.

foto
VIKTIG: Partene mener det nye logistikksenter er viktig både for konsernet og byen. Fra venstre distriktssjef Torstein Stormo, byrådsleder Kristin Stormo, styreleer Frid Fossbakk i Tromsø Havn og distriktssjef Odd-Arne Nilsen. Stormo har ansvaret for logistikkvirksomheten, mens Nilsen er leder for postvirksomheten. Pressefoto
foto
NÆRHET TIL SJØEN: Bring har mange skipsavganger til Svalbard, noe som gjør plassering nær sjøen viktig. Posten påpeker i pressemeldingen at tegningen er foreløpig. Illustrasjon