Fredrik Gran (23) og Erik Sommer (24) var blant de flere hundre besøkende på årets utgave av Whiskyfestivalen. 550 glass med edle, brune dråper sto klar til å utfordre følsomme ganer og neser.

- Det har vært veldig hyggelig og spennende. Det er mange ulike typer å prøve og teste, selv er jeg relativt nybegynner, men har presset noen grenser i løpet av dagen, sier Gran.

Konverterte

Han har funnet mange typer han kan tenke seg å smake igjen, og har samtidig sugd til seg litt kunnskap om ulike produksjoner og merker.

- Planen er å få med meg et semniar også, men foreløpiog har vi bare gått rundt rundt og smakt. Jeg er egentlig konjakk-mann, men begynner så smått å konvertere. Jeg anerkjenner i alle fall Whisky som en hobby, og synes det er artig å teste ut og lære mer, sier han.

Forkjærligheten nordlendinger har til konjakk er ifølge selveste Whiskygeneralen, Chris Maile, ingen myte. Han mener imidlertid det er gode grunner til å prøve Whisky - også for konjakkelskere.

- Whisky har en bredde i smak og aroma som du ganske enkelt ikke får i konjakk. Det er vel kanskje å banne i kirka så langt nord, men konjakk er mer snevert, konstaterer Maile.

VIDEO: Se bransjens beste teste ukjent Whisky

Skattejakt

En som har oppdaget Whiskyens gleder er Erik Sommer. Han tok turen til tromsø ens ærend for å få med seg Whiskyfestivalen i helgen.

- Jeg tror nok trygt du kan si at jeg er over gjennomsnittet interessert i Whisky, sier Sommer.

Sammen med Fredrik Gran trålte han lokalet på jakt etter nye smaker, og fant flere produksjoner han tidligere ikke har testet.

- Finner jeg 8-10 ulike typer å smake, er jeg fornøyd. jeg har pøvd mye av det som er her fra før, og går etter de jeg ikke har prøvd, og som kanskje ikke finnes på det norske markedet, sier Sommer.

Første norske

Representert på Ishavshotellet var også det første norske destilleriet, Myken, som hadde tatt med sine produkter til Tromsø. De brune dråpene fra Nordland var også blant produksjonene Sommer håpet å sikre seg få en smak av.

- Ja, den er jeg spent på. Vi skal faktisk ned å få oss et glass av den akkurat nå, sier han.