Personlig trener og fitness-profil Lene Hansen (32) fra Tromsø venter sitt fjerde barn. Hun er nå i sin 18. uke og under graviditeten er treningen like viktig som før.

– Trening er veldig bra når man er gravid. Det er faktisk slik at hvis man ikke trener, så bør man begynne med det når man er gravid. Dette blir mitt fjerde keisersnitt og det er en ekstra påkjenning for kroppen. Jeg prøver å trene hver dag og spise bra, forklarer Hansen.

Syk

Til tross for at hun er god i form nå, så hadde hun en utfordrende start på svangerskapet.

– De første månedene var veldig tunge. Jeg var ikke bare kvalm og trøtt, men jeg ble også veldig syk. Jeg fikk influensa og bihulebetennelse. Da var jeg rett og slett ikke i stand til trening, sier hun.

– En dag av gangen

Hansen påpeker imidlertid at det er viktig å ikke overdrive treningen under et svangerskap.

– Jeg tar en dag av gangen. Hvis jeg er sliten, så er det ikke vits å trene noe særlig. Det ødelegger mer enn det gjør godt. For meg gjør det ingenting at en trening faller bort.

– Fordelen min er at jeg kjenner min egen kropp veldig godt. Jeg vet fort om den fungerer eller ikke. Det er en del øvelser jeg har lagt bort og erstattet med andre øvelser som er gunstig i forhold til forebygging av ryggplager og bekkenløsning, legger hun til.

– Jeg er bare meg selv

Hansen er blitt en stor hit på Instagram hvor hun poster inspirasjonsbilder med fokus på trening og kosthold. Hun er like aktiv på sosiale medier nå som hun er gravid.

– Da jeg gikk gravid med de andre barnene mine, så brukte jeg ikke sosiale medier. Jeg har vurdert om det er riktig å poste bilder av magen på Instagram, men har kommet fram til konklusjonen at jeg fortsetter slik som vanlig. Jeg ser ingen grunn til at man skal forandre seg. Jeg er bare meg selv, sier hun.

God form etter fødselen

Med fokus på trening og godt kosthold håper hun på at hun kommer raskt tilbake etter fødselen.

– Graviditet er ikke en sykdom, så er jeg er opptatt av å fortsette som før. Det som er gjør godt for kroppen min er trening og et godt kosthold. Dette er min fjerde unge og det krever mer av meg, men jeg håper å komme tilbake i god form raskt etter fødselen, sier hun.

foto
Foto: Privat