Blokkene ble bygd i 1967, har ikke heis eller garasjeplass og begge leilighetene målte 34 kvadratmeter. Likevel gikk de langt over prisantydning.

– Da leiligheten i Christian VIIs gate 6 skulle selges la vi oss på en prisantydning på 2,2 millioner. Da så vi blant annet på hva andre leiligheter i samme område har blitt solgt for tidligere, sier eiendomsmegler Waaler.

Hun forteller at det kom 15–20 personer på visning, og leiligheten ble solgt for 2.550.000 kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 75.000 kroner

80.000 kroner per kvadratmeter

Et par uker senere sto Waaler bak salget på ei annen leilighet i borettslaget. Med det forrige salget i bakhodet ble prisantydningen satt til 2,5 millioner kroner.

– Den leiligheten ble kuppet før visningen med et bud på 2,6 millioner kroner – altså 80.000 kroner per kvadratmeter, forteller Waaler.

FORARBEID: Kathrine Waaler skryter av selgerne som hadde gjort godt forarbeid. – Leilighetene var freshe og det var glatte vegger uten hull, sier hun. Her er leiligheten i Christian VIIs gate 6 avbildet.

Megleren anbefaler sjelden selgere å takke ja til slike «kuppforsøk», men i dette tilfellet kunne hun ikke gjøre annet enn å anbefale salg før visning.

– Jeg har ikke inntrykk av at det «kuppes» så mange leiligheter i Tromsø. Det er mye mer utbredt i Oslo.

LES OGSÅ: Nå er det størst konkurranse om disse boligtypene (for abonnenter)

Ikke forventet

Waaler sier at hun i utgangspunktet ikke hadde trodd at prisene ville bli så høye i borettslaget.

– Begge leilighetene er toroms, og passer godt til enslige. Begge ble solgt til unge kjøpere – hvorav den ene fikk hjelp fra foreldre, sier Waaler.

BOLIGSTYLIST: Selgerne brukte boligstylist før bildene ble tatt, og Waaler forteller at hun fikk gode tilbakemeldinger på bildene og prospektet.

Hun tror beliggenhet har spilt størst rolle for kjøperne.

– Beliggenhet har nok hatt mye å si for kjøperne, i tillegg til at det ble gjort godt forarbeid av selgerne. Veggene var glatte, leilighetene var pusset opp og freshe, og i tillegg brukte vi boligstylist da bildene skulle tas. Forarbeid og markedsføring har hatt mye å si her, tror hun.

LES OGSÅ: Her kan det komme 35 nye boliger - midt i sentrum (for abonnenter)

Leiligheten i nummer 8 ble solgt lynraskt, men Waaler er tydelig på at det ikke nødvendigvis er normalen.

– Den gjennomsnittlige omsetningstiden på boliger er rundt 40 dager. Mange forventer at leiligheter selges etter første visning, men det er ikke normalen, understreker hun.