Ifølge byrådets møteplan skulle de i dag behandle – og vedta – at traséalternativene A5 for ny tverrforbindelse og B3 ble gjeldende for ny forbindelse til Kvaløya. Byutviklingsbyråd Ragni Løkholm Ramberg (Ap) ønsket imidlertid å utsette behandlingen.

– Det er fortsatt noe uklart rundt finansieringen av en eventuell forbindelse via Håkøya. Vi har hatt vedtak i vårt parti om å gå for Håkøya, og da bør vi avklare den økonomiske situasjonen rundt det alternativet før vi går for noe annet, sa Ramberg under byrådsmøtet.

Signaler

Ramberg forklarer at det har kommet en mengde politiske signaler fra lokale folk i regjeringspartiene om alternative finansieringsmetoder, men understreker at signaler ikke er nok.

– Vi må være helt sikre før vi går for noe, sier hun.

LES OGSÅ: Selvmål om Kvaløyforbindelsen

Ramberg ønsker imidlertid å bruke så god tid som mulig på å få flest mulig tilbakemeldinger.

– Jeg hadde trodd at vi skulle få de svarene vi trengte fra lokale representanter innen dagens møte. Jeg ønsker likevel å gi dem litt mer tid. Vi kan utsette behandlingen av saken til etter påske, og fortsatt behandle saken i kommunestyret i april, sier hun.

Vedtatt

Byrådet vedtok utsettelsesforslaget, men finansbyråd Jens Ingvald Olsen var krystallklar på at saken må behandles nærmest umiddelbart etter påske.

– Vi kan ikke basere oss på signaler fra lokale representanter i regjeringspartiene. De kan jo ikke garantere noe som helst. Situasjonen med blant annet trafikkbildet er så alvorlig at vi ikke kan drøye det noe lengre, sier Olsen.

Ramberg understreker at saken ikke kan utsettes flere ganger.

– Saken må behandles i kommunestyremøtet i april, og det passer godt med en behandling i byrådet 14. april. Vi kan ikke utsette denne saken noe mer utover det, sier hun.

– Det avgjørende for meg er hva som er raskeste vei for ny forbindelse, og per nå er det en forbindelse via Selnes. Det er likevel en pågående diskusjon, og behandlingen i kommunestyret vil ikke påvirkes selv om vi utsetter saken i dag. Vi vet alle at det er en fordel med tverrpolitisk enighet i slike saker, og da er det viktig at vi har fått de tilbakemeldingene vi bør få før saken behandles, sier Ramberg.