Pettersen valgte å leve som jente fra 2014, og i vår bestemte hun seg for å dele reisen mot et kjønnsskifte på bloggen sin. Det tok ikke lang tid før media viste sin interesse for saken, og snart visste alle at 24-åringen ble født som gutt.

– Det var utrolig skummelt å åpne seg om kjønnsskifteprosessen. Man føler seg jo utsatt, og aner ikke hvordan mottakelsen vil bli. Jeg så for meg mange negative tilbakemeldinger, og ble veldig overrasket over at det bare kom positive tilbakemeldinger ut av det, forteller Pettersen.

Blir kontaktet

Oppmerksomheten har ført til at flere transpersoner i Tromsø har vendt seg mot Pettersen for å betro henne hemmeligheten om sin egen seksualitet.

– Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger fra andre transpersoner, hvor en del av dem fortsatt lever i skjul. Det som overrasket meg var at det var så mange andre transpersoner i Tromsø. At jeg oppleves som en person man kan vende seg til, og betro seg til føles veldig fint. Det var tøft å stå fram, men når det har betydd noe for andre i samme situasjon var det definitivt verdt det, sier Pettersen.

Hun drømmer om å kunne jobbe i helsevesenet, og være en bidragsyter til transpersoner som kommer senere.

– Når man står midt oppe i prosessen så er det lett å føle seg liten, usikker og redd. Jeg tror denne prosessen hadde vært enklere for meg hvis jeg hadde møtt noen som har gått gjennom det samme i helsevesenet, sier hun.

Pettersen går til samtaler hos Rikshospitalet, og til neste år får hun svar på om hun kan gjennomføre en kjønnsskifteoperasjon i Norge.

– Det er ekstremt nervepirrende å vente på svar som forteller meg om jeg kan få lov til å bli meg selv. Dersom jeg ikke får operasjonen godkjent i Norge kommer jeg til å gjennomføre det i utlandet, sier hun.

Overrasket

Pettersen hadde ikke sett for seg at noen kom til å nominere henne til å bli Årets tromsøværing 2016.

– Jeg er utrolig smigret over å ha blitt nominert. Jeg trodde bare det var folk som Mads Gilbert som fikk den utmerkelsen, men at noen synes jeg fortjener det er utrolig rørende.