Yachten, som heter «Exuma», har nå lagt til kai i Tromsø rett utenfor Nerstranda. Ifølge Marine Traffic er skipet 49,5 meter langt og 10 meter bredt, og ble bygget i 2010. Den har hjemmehavn i Valletta, Malta.

LES OGSÅ: I dag døpes Hurtigrutens nyeste skip

Det er skipsagenten Alex. Birger Grieg AS fra Bergen som er båtens agent.

Kommer fra Russland

– Det er veldig lite vi kan si om båten, men den kommer fra Arkhangelsk i Russland og skal innom flere norske destinasjoner. Hvilke destinasjoner det er, er ikke avklart ennå, sier Arnfinn J. Seim i Alex. Birger Grieg AS.

Foreløpig er det ikke passasjerer om bord, men kun mannskap. Og hvem som faktisk eier båten er ukjent.

– Hvem som eier den vet ikke jeg en gang. Jeg vet hvilket selskap som eier den, men ikke mer enn det. Disse personene liker så lite publisitet som mulig, sier han.

Nytt marked

Videre opplyser han at det trolig vil komme passasjerer om bord i Tromsø.

– Skipet kommer til Tromsø fordi vi har anbefalt det. Der får de veldig god service og de får om bord nye forsyninger, sier han.

Han mener at stadig flere får øynene opp for Norge som turistattraksjon.

– Vi har markedsført og promotert Norge som destinasjon for disse superyachtene. Norge er et nytt marked, og årsaken til at man tiltrekker seg dem er på grunn av urolighetene i Middelhavet. Norge er et rolig sted. Samtidig er eierne av slike yachter ikke opptatt av sol og varme, men heller det å oppleve noe eksotisk, sier han.