Utestedene har ulik praksis når det kommer til røyking. Blant de ni spurte utestedene er det kun to som har gått inn for røykfritt miljø ute på dagtid.

– Ekkel røyklukt

Solid er et av utestedene som har valgt å holde miljøet røykfritt – også utendørs. Hver dag fra klokken 10.00 til 19.00 er det plassert små skilt på bordene som forbyr røyking.

– Det har fungert veldig bra. Grunnen er jo at det er mye triveligere å sitte ute uten å bli full av røyklukt. Røyklukta blir jo fort med folk inn i lokalene også. Det er selvfølgelig noen som er misfornøyde nå, men stort sett er folk glade for tiltaket, forteller barsjef Pia Willumsen på Solid.

Trafikkfarlig

Daglig leder Ståle Michaelsen på Gründer forteller at røykfrie utendørsarealer vil kunne by på problemer.

– Vi ligger jo rett opp i veien, og hvis folk må ut på fortauet og gata for å røyke, kan det være farlig med tanke på trafikken. Det er ofte veldig mange gjester her, og mange som røyker. Helst skulle vi jo hatt et røykfritt miljø også ute, men man må se på konsekvensene av det.

– Folk kan sitte inne

No. 24 tillater også røyking, men begrunner det ikke med trafikkfarer eller mange gjester.

– Vi har en røyketerrasse, og får ingen klager på det. Det er ikke behov for å holde utendørsarealet røykfritt. Folk kan sitte inne, for der er det jo ingen som røyker. Og ute er det jo nok med luft, mener daglig leder Harry Granås på No. 24.

Her er oversikten

– Solid: Røykfri uteservering fra klokken 10.00-19.00

– Skarven: Ingen restriksjoner utendørs

– Tromsø Jernbanestasjon: Ingen restriksjoner utendørs

– Gründer: Ingen restriksjoner utendørs

– No. 24: Ingen restriksjoner utendørs

– Bardus Bistro: Røykfri terrasse fra klokken 10.00-23.00

– Mathallen: Ingen restriksjoner utendørs

– O'Learys: Ingen restriksjoner utendørs

– Perez: Ingen restriksjoner utendørs

– Hildr Gastro Bar: Ingen restriksjoner utendørs