De reagerer blant annet på påstander om at Bonord ikke hadde tatt høyde for alle utgifter i sitt overslag.

– Dette er en faktisk feil og Bonord finner påstandene uhyrlige all den stund kalkylen for låneopptaket var utarbeidet av Amundsen Arkitektkontor som var kontrahert av borettslaget selv, sier kommunikasjonssjef Kim Nordli i Bonord og viser til at det var forprosjektet som dannet grunnlag for låneopptaket.

– Det er også viktig for oss å poengtere at vi ikke har hatt noe med prosjektutviklingen og gjennomføringen av det og derav ikke er kjent med hvilke tilleggskostnader dette eventuelt har ført til etter vår befatning med dette for flere år siden.

Påstanden fra Måsevegen borettslag om at Bonord tok over 300.000 kroner for arbeidet de gjorde forut for prosjektet, tilbakevises også.

– Forprosjektet som vi hadde prosjektledelsen på, fakturerte vi med cirka 60.000 kroner. Summen på 300.000 kroner består av en rekke andre tjenester og prosjekter som er kjøpt over tid. Herunder tilstandsvurdering av hele bygningsmassen i Høyblokka, utvikling av vedlikeholdsplan og forprosjekt for blant annet oppvarming. Her blander man rett og slett sammen en rekke forskjellige ting og summerer. Det nevnes blant annet ikke at man som følge av vedlikeholdsplanen fikk 45.000 kroner tilbake i tilskudd fra Husbanken for å ha utført denne, eller at man sparte fyringskostnader på flere hundre tusen som følge av bistand de fikk med dette.

Nordli mener totalkalkylen ved salg av leilighetene på rundt 20 millioner kroner, står seg fortsatt.

– Kalkylen holder seg den dag i dag. En pris på mellom 47.000 og 54.000 kroner per kvadratmeter bruksareal er det samme som for andre nybygg i dag. Spesielt i et populært boområde som Håpet og med leiligheter i en attraktiv størrelse som disse er.