Onsdag i forrige uke gikk politiet til aksjon mot tre massasjeklinikker i sentrum. Tre kvinner ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet, mens klinikkene ble stengt. To av massasjeklinikkene leide lokaler hos eksterne huseiere, mens en av de siktede kvinnene selv eier bygget hvor hun driver klinikk.

Til iTromsø opplyser en av huseierne at han omtrent fikk kaffen i halsen da han leste avisen onsdag formiddag.

– Jeg hadde ikke hørt noe fra politiet før jeg leste om saken i avisen. Vi har leid ut i god tro, forteller han.

Da han fikk vite at leietakeren hans var siktet for hallikvirksomhet, sa han umiddelbart opp leieforholdet, til tross for at det ennå ikke er tatt ut tiltale.

– Etterforskningen vil vise hva som er realitetene i saken, men vi har hvert fall valgt å avslutte leieforholdet. Leietakeren skal være ute av lokalene så fort som mulig, forklarer han.

Vil gi hjemløse katter et hjem

Natt til lørdag brant 13 katter inne i Dyrebeskyttelsens lokaler på Tromsøya, i en brann politiet mener er påsatt.

– Jeg har gitt Dyrebeskyttelsen tilbud om å bruke lokalene vederlagsfritt inntil videre. Det er for dumt at de blir stående tomme når noen sårt trenger en plass å være. Man kan kanskje si at noe godt kom ut av halliksaken, sier huseieren.

foto
BRANN: Natt til lørdag satt noen fyr på Dyrebeskyttelsens lokaler, som ble totalskadd i brannen.

LES OGSÅ: Disse kattene brant inne på Dyrebeskyttelsen

Nestleder i Dyrebeskyttelsen, Hege Gausdal Foshaug bekrefter at de har fått en henvendelse fra huseieren.

– Vi vet ikke om det er lokaler som egner seg for oss, men vi skal se på dem. Kommunen og en av våre samarbeidspartnere jobber også med å få tak i nye lokaler til oss, sier hun, og legger til:

– Vi setter utrolig stor pris på all hjelpen vi får. Det er så overveldende mye.

Ønsker å avslutte leieavtale

Også de eksterne eierne av bygget hvor den andre massasjeklinikken holder til sier til iTromsø at de akter å si opp leieavtalen.

– Vi ønsker ikke å forbindes med den typen aktivitet. Det hele kom som et sjokk på oss, sier en av de to eierne.

De to overtok bygget i 2015, og massasjeklinikken leide allerede lokalene.

Etterforskningsleder Yngve Myrvoll opplyser at politiet nå har en god dialog med huseierne og holder dem informert om utviklingen i saken.

Han opplyser at politiet ikke har stengt ned driften av klinikken hvor den siktede kvinnen eier bygget.

– Det er en del juridiske vurderinger og avveininger som må gjøres før vi kan gå til det skrittet. Det går på at hvis man driver lovlig med kun massasjevirksomhet, vil vi ikke kunne stenge ned klinikken for fremtidig drift. Her mener vi imidlertid at både lovlig virksomhet og hallikvirksomhet har foregått, sier han.

Stiller seg uforstående

Før helgen opplyste forsvarer Tore Johan Sørland, som representerer kvinnen som leide lokalene som nå er tilbudt Dyrebeskyttelsen, at hun stiller seg uforstående til siktelsen.

– Jeg har ikke hatt noe mer kontakt med henne siden da, og har heller ikke fått oversendt saksdokumentene fra politiet, sa han mandag ettermiddag.

Det siktede kvinnen som leier hos de to andre huseierne opplyser at hun kun uttaler seg gjennom sin advokat, Helen Jenssen. Jenssen har imidlertid ikke svart på iTromsøs henvendelser.

Den siste kvinnen, som selv eier bygget hvor hun driver massasjeklinikken, stiller seg også uforstående til siktelsen.

– Jeg har heller ikke fått sakspapirene fra politiet, så jeg har ikke fått drøftet dem i sin helhet med min klient, sier forsvarer Sven Crogh.