SKARSFJORD: Mange mener at det er altfor vanskelig å lage like snaisen mat på hytta som hjemme. Selvfølgelig har de delvis rett – men med litt forberedelser kan du trylle fram de lekreste retter langt fra allfarvei.

Ukas rett er en slik – og det å kunne sette seg til bords etter en hel dags uteaktiviteter når dette serveres er bare en ren nytelse. NB! Dette er en oppskrift for sultne!

Ovnsbakt kylling fra Provence

2 ss soyasaus, 2 ss eplesidereddik, saften fra to sitroner, 1 dl hvitt vin, 1 dl kraftig kyllingkraft, 3 fedd hvitløk, finhakket persille, merian, timian, rosmarin, salt og pepper blandes sammen i et syltetøyglass med lokk. Rist godt slik at alt blandes godt.

Beregn 1/2 kylling per person og parter den i 3–4 stykker som du legger i en bolle. Hell marinaden over kyllingen og sett bollen i kjøleskapet mens du eksempelvis drar på topptur eller tar deg en runde på sjøen. Det bør ta i hvert fall tre-fire timer.

Varm en ovn til 175 grader. Legg kylling med skinnsiden ned i en form og hell over marinaden på nytt. Stek i 25 minutter før du tar ut kyllingen og snur den slik at skinnsiden kommer opp.

Strø over oliven og cherrytomater og stek i ytterligere 25 minutter.

MER FJØRFE? Rågod thaimat

Kremet aioli

2 eggeplommer

1 ts Dijonsennep

2 knuste fedd hvitløk

1 dl olivenolje

1 dl solsikkeolje

Bland egg, sennep og hvitløk i en bolle. Pisk inn olje dryppevis i blandingen til den tjukner og blir en majones.

MER MARINERT? Japansk smaksbombe

Bland inn

1 boks lett crème fraîche

Saft fra 1/2 sitron

1/2 dl finhakket persille

Salt, pepper, estragon

Smørstekte poteter

2 store poteter per pers kokes til de nesten er møre. Ta dem av plata, slå av vannet og la dem dampe av litt.

Del dem i båder og stek dem i rikelig med smør (eller aller helst andefett! Supersnadder!) til de får fin farge.

Legg opp kylling på en tallerken sammen med poteter, saus og lettkokte brekkbønner.

Ettersom dette er en rett som har sitt opphav i Provence i Frankrike vil eksempelvis en Côtes du Rhône eller en St. Joseph passe utmerket i glassene. Vil du ha en lettere rødvin kanskje en Pinot Noir fra California eller New Zealand passer bedre.

Bon appétit!