- Troms Kraft, Hålogaland Kraft og Ymber dobler bemanningen fra i ettermiddag. Det settes inn ekstra mannskap både i montørstaben, på Driftsentralen og på Kundeservice. I tillegg er beredskapsledelsene varslet og har fra i ettermiddag økt beredskap, sier Kraftforsyningens Distriktssjef, Arvid Åsmo i en pressemelding.

KDS koordinerer og prioriterer strømforsyningen ved omfattende strømbrudd i fylket, og er bindeleddet mellom NVE, Fylkesmannen og kraftselskapene i fylket. KDS i Troms har varslet NVE og Fylkesmannen i Troms om den økte beredskapen i kraftforsyningen.

Flere montører

Troms Kraft setter inn flere montører i Tromsø-området, Lenvik/Senja, Salangen, Bardu og Målselv kommuner.Ekstra montører, kjøretøy og utstyr vil fra fredag ettermiddag være stasjonert på Kvaløya i tilfelle Sandnessundbrua skulle bli stengt, opplyser Åsmo i pressemeldingen.

Hålogaland dobler også bemanningen både med montørvakter og ingeniørvakter.  Også Ymber øker beredskapen betydelig.

Ekstremværet forventes å treffe Sør-Troms natt til lørdag fra sørvest. Lørdag ettermiddag ventes det storm/orkan fra nordlig retning og nedbør. Dette øker sannsynligheten for ising på linjene, noe som kan medføre strømbrudd.

Tromsø-Hawaii

Troms Kraft alene har et langt linjenett - tilsvarende strekningen fra Tromsø til Hawaii. Samlet er strømnettet i Troms 16.000 kilometer langt. Om det vil bli problemer når "Ole" setter inn, vet man ikke ennå.

- Vi kan ikke forutsi verken om vi får noen strømbrudd, eller hvor eventuelle strømbrudd rammer. Det eneste vi kan gjøre er å øke beredskapen, og gi gode råd, sier Åsmo.

Han oppfordrer folk til å sørge for å ha ekstra belysning, som stearinlys, lommelykter eller andre lyskilder. Alternative oppvarmingskilder, eksempelvis ved eller parafinovn, bør også gjøres klar skulle strømmen gå.

- Finn frem en batteriradio, og lad opp mobiltelefonene. De som har aggregater, og særlig kunder med særskilte strømbehov, oppfordres til å sjekke disse, avslutter Åsmo.