«Bussene går så ofte fra Kvaløya nå at jeg ikke trenger å sjekke bussruta. Det kommer alltid en buss ett minutt etter at jeg ankommer busstoppet», skrev lokalpolitikeren på sin Facebook-side tirsdag denne uken.

Det er slettes ikke alle enige med henne i, og flere mener SV-politikeren overdriver når hun omtaler opplevelsen av å være busspassasjer i Tromsø.

– Jeg har kanskje vært heldig

«Jeg bruker det samme busstoppet som deg om morgenen. At det alltid kommer en buss ett minutt etter at man ankommer busstoppet? Det er sterk overdrivelse. Mannen sto og ventet mellom 15 og 20 minutter på en buss som etter ruta går hvert tiende minutt», står det blant annet i kommentarfeltet.

Til iTromsø forklarer Kielland at det er hennes personlige erfaring som er beskrevet i innlegget.

– Jeg har forståelse for at andre har andre erfaringer. Mitt poeng er at det er viktig å få fram de positive erfaringene. Det er min personlige Facebook-kampanje. Min erfaring fra Kvaløya, og busstoppet ved Selnes skole som jeg bruker, er at det denne uken har kommet buss med en gang – tre dager på rad. Ruta er hvert tiende minutt på rute 42, og med den hyppigheten er min erfaring at bussen kommer. Jeg har kanskje vært heldig ettersom bussen ikke har vært forsinket, men jeg har altså hatt positive erfaringer, sier Kielland.

Mener folk får feil inntrykk

– Det virker som om du har en unik opplevelse av bussene i Tromsø som andre ikke kjenner seg igjen i?

– Jeg ser det. For all del, jeg har også ventet på bussen. Det er ikke slik at det aldri skjer, men jeg syns det er en tendens at folk kun snakker om at bussen er forsinket. På den måten får man et inntrykk av at den alltid er forsinket.

I innlegget skriver Kielland blant annet at «det største problemet er likevel at det er for mange biler på veiene, og bussen må konkurrere med dem om plassen. For å løse den situasjonen må vi fremsnakke bussen».

- Men er det fremsnakking eller uriktige fakta du kommer med?

– Som sagt er det min erfaring. Den er like riktig som de som har stått og ventet. Man skal ikke lyve, men samtidig så er det riktig å få fram de positive historiene, sier hun.

Kunne vært bedre

På spørsmål om det er rosemaling SV-politikeren driver med, vedkjenner hun at det er mye som burde vært bedre med bussene i Tromsø.

– Jeg jeg skulle gjerne hatt mer innflytelse på bussene. Det er fylket som har alt ansvaret, så som lokalpolitiker har vi ikke den helt store innflytelsen. Jeg synes at vi skal gi ris når det er fortjent, men også ros når det er fortjent, sier Kielland.

SV-politikeren forteller at hun ofte sykler til jobb, men at hun tar bussen når været er dårlig eller hun må være tidlig ute.

– Det er ikke min mening å si at den ikke er forsinket, men det er et poeng at vi får fram det positive. Bussjåførene får mye tyn i media, og da er det et poeng å få fram når bussen er i rute.

«Legg ned bussrutene!»

Kiellands innlegg ble skrevet som et svar til Egon Holstads kommentar «Legg ned bussrutene!» i iTromsø tidligere denne uken. Her ber Holstad Nobina om å rett og slett legge ned bussrutene. «Si at dere heller bare kommer når dere kommer. Det hadde vært mer anstendig», skriver Holstad i kommentaren.

Onsdag skrev Holstad et svar til Kielland på sin Facebook-side, hvor han blant annet skriver følgende:

«At det angivelig går cirka seksti busser i timen fra posisjonspolitikerens hjem er selvsagt gledelig å høre, vel å merke på hennes vegne. Sånn er det derimot ikke for oss alle. Forrige uke tilbrakte jeg litt over 2,5 timer i venting på busser som ikke kom da de skulle.»

Han skriver videre at han som kommentator i ei Tromsø-avis mente dette var betimelig å skrive om.

«Dette har falt SV-politikeren tungt for brystet. Hun blir til og med lei seg av at jeg skriver om noe jeg (og svært mange andre, også folk som ikke er journalister) finner kritikkverdig, at mange av oss betaler for en vare vi ikke er i nærheten av å få.»