Mandag var første arbeidsdag etter at sherpaene avsluttet arbeidet i august i fjor.

Steinlegger sti

– Nå laster vi stein og gjør klar til helikoptertransport på onsdag, skriver prosjektleder Margrethe Rabås i Tromsø kommune i en e-post.

Som iTromsø har skrevet tidligere har svært mange benyttet sjanse til å gå opp og ned Aksla etter at stien delvis ble erstattet med steintrapp i fjor. Siden første del av sherpa-trappa sto ferdig i fjor høst, har det vært rundt 100.000 passeringer fra 1. juli 2016 til 1. juli 2017 på telleapparatet ved trappa.

Helikopterfrakt

Snart er sherpaene klare for å fortsette steinleggingen i fjellsiden opp mot Fjellheisen. Onsdag blir det helikopterflyging i forbindelse med frakt av steinblokker.

– Vi starter klokka 09.00 om morgenen. Onsdag er deler av turstinettet i Tromsdalen stengt på grunn av sikkerheten rundt helikopterfrakten, skriver Rabås.

Etterlyste stein

I juni skrev Tromsø kommune på sine nettsider at de er på utkikk etter god byggestein til stien opp Aksla: Flate blokker på cirka 10–20 centimeter tykkelse, lengde 50–150 centimeter og bredde cirka 50–70 centimeter. Det kan også gjerne være stein av større format, men som enkelt lar seg kløyve, het det på kommunens nettside.

Nederste del åpen

– Selve byggingen starter så snart steinen er fraktet opp, sannsynligvis torsdag eller fredag. Det meste av Aksla-stien blir, som i fjor, stengt under byggingen, men den nederste delen av trappa blir åpen for dem som vil ha en liten smakebit, skriver prosjektleder Margrethe Rabås.