Mandag skrev iTromsø om Bjørnar som har en lungesykdom som gjør at han trenger kontinuerlig oksygentilførsel og pleie 24 timer i døgnet. Familien ønsker at han fortsatt skal bo hjemme, men må forhandle med kommunen for å få økonomisk støtte.

- Familier i denne situasjonen må gjøre et valg. Vi ønsker å være mest mulig med Bjørnar. Det gjør godt for både han og oss, sier pappa Per Gunnar (46).

Valgløfte

KrF-leder Knut Arild Hareide var selv i Tromsø på mandag og besøkte den fortvilte familien. Da KrF torsdag sparket i gang valgkampen i Arendal, ga han like godt familien et valgløfte, skriver Dagbladet:

- Jeg lover at vi skal forandre dagens regelverk for pleiepenger. Dette er en sak KrF har tatt opp tidligere. Det gjelder foreldre med barn som er funksjonshemmet, som trenger ekstra støtte i livet. Det er komplett uforståelig at regjeringen har tatt bort dette. Foreldre som tar jobben med å pleie egne barn er hverdagshelter, og at de må stå med lua i hånda og sende inn søknad til Nav hver tredje måned, synes jeg er veldig galt. Dette må vi få gjort noe med hurtig, sier Hareide til Dagbladet.

Avslag

De første årene fikk familien pleiepenger for å kunne yte den omsorgen Bjørnar trengte. Hver tredje måned måtte de søke Nav om fortsatt støtte.

I fjor sommer fikk de derimot avslag på pleiepenger. Avslaget gjorde at Rigmor (43) gikk ut i 100 prosent sykemelding for å få mulighet til å pleie sønnen. Dette etter råd fra Nav.

Pleiepenger skal kompensere for tapt arbeidsinntekt for yrkesaktive i forbindelse med pleie av sykt barn eller pleie av en nærstående i livets sluttfase. Hvis barnet har en svært alvorlig sykdom som anses som varig, har du bare rett til pleiepenger i startfasen av sykdommen og når sykdommen er ustabil.