BERG: 21 dager har det tatt å klekke ut kyllingene, forteller Gunhild Berg Johansen på avdelingen Bjerkehagen.

– Alle ungene i barnehagen har fått være med. De har syntes at det har vært kjempespennende å følge utviklingen, sier Johansen til iTromsø.

Klekkeprosjekt

Det hele har vært et prosjekt om dyr som barnehagen har gjennomført den siste måneden. Tanken har vært at barnehagebarna skal lære om dyr – og hvordan de kommer til verden.

– Både de minste og de eldre barna har vært med – de minste har fått se og kjenne på eggene og kyllingene – de eldre har lært om hvordan kyllingene har utviklet seg, forteller Johansen.

Rugekasse

Det er Johansen som har tatt med seg eggene fra egen hønsegård for at ungene – og for så vidt personal og foreldre – skal kunne gjennomføre et prosjekt i barnehagen.

– Vi har hatt en rugekasse inne på barnehagen der ungene har kunne sjekke eggene hver dag. De har kunne lyse gjennom eggene med lommelykt for å se hvordan kyllingene inni har utviklet seg, forteller Johansen.

Klekkingen startet

Mandag kom de første kyllingene til verden. Da hadde de varslet sin ankomst noen dager.

– Man kan høre det pipe inne i eggene som er i ferd med å klekkes. Det har vært veldig spennende å vente på at kyllingene skal komme ut, sier Johansen.

Etter at kyllingene ble klekket så var reaksjonene forskjellige blant barna.

«Kråker»

– Noen syntes det var ekkelt med de litt klissete kyllingene. Andre syntes det så ut som kråker – vi har nemlig hatt egg fra forskjellige hønseraser, sier Johansen.

Etter at kyllingene har tørket og fått fluffet opp dunfjærene litt så har alle ungene blitt svært begeistret for dem.

– Både barn og foreldre er blitt veldig glade i kyllingprosjektet, så vi vil prøve å få det til hvert år her i barnehagen. Kanskje vil vi prøve å få en egen hønsegård på sikt, sier Gunhild Berg Johansen.