Yvonne Jensen var på Jekta sammen med sin mann for å finne bursdagsgave til sin sønn som fyller år 6. januar. Etter besøket skrev hun et lengre blogginnlegg, som har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier.

– Til de foresatte som hadde sitt barn på BR-Leker på jekta i Tromsø 21.12-14 klokken 19:14! (Alvorsord!), er overskriften på blogginnlegget hun postet 22. desember.

Til tross for at overskriften kan oppfattes som at paret hadde en uheldig opplevelse på kjøpesenteret, så viser det seg at det rake motsetning Jensen ønsker å fremme med innlegget.

– Så vår «nød»

Paret var på plass i leketøybutikken og «julegavehysteriet» var i full gang. Etter mye om og men kom de seg fram til legoavdelingen.

– Det var lego sønnen min ønsket seg, men verken meg eller min mann har særlig mye kunnskap om dette. Det er jo hundrevis av ulike esker av alle slag, så vi sto der og klødde oss i hodet, forklarer hun.

I et «kaos» av mennesker, hvor alle har det like travelt med julegavehandelen, kom den reddende «engelen».

– Det kom plutselig en guttunge ut av det blå og spurte om vi trengte hjelp. Han så trolig vår «nød» og hadde tydeligvis kunnskap innenfor feltet, sier hun til iTromsø.

Ønsker å treffe gutten igjen

– Vi fikk absolutt den beste veiledningen i gavehandling på lange tider, for han kunne absolutt det meste om alle eskene. Han fant fram både store og små esker, forklarte forskjellen med aldersgrupper og merking, viste oss hvordan pakker som hadde ekstra spesielle figurer, resonnerte seg fram til at femårige gutter flest liker superhelter og biler, og anbefalte oss noen praktiske esker som en femåring klarer å bygge helt selv, skriver hun på bloggen sin.

Jensen forklarer at gutten de traff trolig var mellom åtte og 12 år, men han forsvant raskt ut av butikken. Nå vil hun gjerne komme i kontakt med gutten og takke han.

– Jeg har lyst til å treffe han og foreldrene for å meddele hvor en fantastisk god jobb de har gjort med oppdragelsen til gutten, sier hun.

– Alvorlige ord til foreldrene

Og grunnen til at hun postet innlegget på bloggen er av en enkel grunn.

– Det skrives mye i medier om barn i dagens samfunn, men det er hovedsakelig negativt. Møtet med denne gutten viser rake motsetning, sier hun.

– Jeg vil med dette si noen alvorlige ord til de foresatte, du/dere har gjort en fabelaktig jobb med å oppdra en guttunge i dagens «mas og krav generasjon»! Han var høflig, han lyttet og om jeg var deg/dere ville jeg vært verdens stolteste forelder! Takk for at dere har vist meg at et faktisk finnes barn med god oppdragelse i et samfunn der det negative altfor ofte fremheves! Og ikke minst takk for at dere bekrefter mine tanker om at barn i dag ikke er så ille, heller tvert imot, avslutter hun blogginnlegget med.

Følg oss på Facebook!