Førstkommende fredag ruller Frelsesarmeen ut sine tradisjonelle julegryter i Tromsø. I likhet med i fjor blir de å finne i Storgata, på Pyramiden og K1. Nytt av året er imidlertid at du nå kan bidra til Frelsesarmeens arbeid ved å dra bankkortet.

– Vi har anskaffet oss én terminal for å prøve det ut. I andre byer som har skaffer seg det, har det fungert fint, sier Friederike Bach, korpsleder og løytnant i Frelsesarmeen.

Utdeling av mat

Hun kom hit i august. Frelsesarmeen i Tromsø er hennes første jobb etter to års utdanning i Moss.

– Jeg er leder for menighetens nesten 90 medlemmer. I fjor kom det inn nesten 300.000 kroner til det sosiale arbeidet vi driver her i Tromsø. Det har av og til kommet spørsmål om vi ikke har bankterminal, og i år har vi det, sier Bach, som opprinnelig kommer fra Tyskland.

Frelsesarmeen har utdeling av matposer og tilbyr lunsj en gang i uka i lokalene i Grønnegata. I forbindelse med jula er matutdelingen enda mer omfattende. Behovet er fortsatt stort for å hjelpe tromsøfamilier som sliter med å få endene til å møtes.

Hjort stiller opp

– Vi har bestilt 250 esker med julemat, med blant annet flere middager for at folk skal komme seg gjennom alle juledagene. Vi har hatt rundt 80 innom i høst, som er litt flere enn det vanligvis har vært. Både rusmisbrukere, uteligger, asylsøkere og familier som sliter er de som kommer hit. Det er fortsatt noen som faller utenfor, sier Friederike Bach.

Julegrytene skal stå ute fra fredag 5. desember til mandag 22. desember. Litt kjendishjelp har Frelsesarmeen også sikret seg ved grytene.

– Ordfører Jens Johan Hjort, varaordfører Anni Skogman og en politisk rådgiver har sagt seg villige til å ta en time ved grytene, sier Friederike Bach.