Etter at valgresultatet natt til tirsdag viste borgerlig flertall må Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF komme til enighet om et samarbeid.

Venstre har tidligere uttalt at et samarbeid Frp ikke kommer til å skje. Morten Skandfer, førstekandidat i Troms uttalte senest på valgkvelden at samarbeidet med Frp har slitt på oppslutningen til Venstre.

Til Aftenposten sier Venstre-politiker Jonas Stein at han mener partiet likevel bør gå inn i regjering sammen med Frp.

– Vi har pekt på Erna som statsminister. Vi har sagt at borgerlig flertall gir en borgerlig regjering. Og det har ikke vært noen suksess å stå utenfor regjeringen. Det rasjonelle nå er derfor å søke makt, sier Stein til Aftenposten.

– Jeg tror mange i Venstre og i Norge hadde syntes det var greit om Abid Raja var justisminister og ikke Per-Willy Amundsen, sier Stein til Aftenposten.

Stein ønsker ikke å utdype uttalelsene til iTromsø, men sier:

– Jeg har full tiltro til at sentralstyret vil komme til en enighet.

Også Venstre-topp Alfred Bjørlo uttaler til Aftenposten at han ønsker at Venstre nå søker regjeringsmakt.

Tirsdag kveld er de fire partilederne på borgerlige side i møte i statsministerboligen til Erna Solberg.

Trenger KrF

Selv om Venstre skulle bestemme seg for å støtte en regjering med Høyre og Frp betyr det ikke nødvendigvis at de vil få flertall. Til det trenger de KrF.

Om å samarbeide med Frp har KrF-leder Knut Hareide uttalt:

– Det er helt uaktuelt.

Både KrF og Venstres stortingskandidat i Troms, Morten Skandfer, begrunnet sitt ståsted med at integreringsminister Sylvi Listhaug har hatt en «splittende retorikk» i valgkampen, som de ikke vil støtte.