I samme lokaler til Eiendomsmegler 1s avdeling «Signatur» på Strandtorget, har den nye avdeling tatt plass. Dette er den tredje avdelingen firmaet har i Tromsø.

Nyetableringen har fått navnet Eiendomsmegler 1 Borettslag og skal, som navnet illustrerer, spesialiseres innen kjøp og salg av borettslag i byen.

Vil vokse

Mannen som har fått ansvaret for å bygge opp avdelingen er Michael Knutsen (24). Til nå er det kun han og en saksbehandler som er ansatt i avdelingen, men han har stor tro på at det vil vokse.

– I fjor ble det solgt omtrent 530 borettsslagenheter i Tromsø. Eiendomsmegler 1 hadde cirka 18 prosent av dem. Vi er ikke dårlige på salg av borettslag i dag, men vi er ikke størst. Med den nye etableringen håper vi at vi kan vokse enda mer innen dette feltet, sier Knutsen.

Suksess

Tross sin unge alder, har Knutsen allerede hatt stor suksess som eiendomsmegler. Han etablerte blant annet Eiendomsmegler 1s kontor på Sortland i 2014, hvor han var avdelingsleder til han trådte inn i den nye stillingen i Tromsø. Ifølge Vol.no solgte han 150 boliger i Vesterålen i 2014.

– Nå begynner jeg litt fra «scratch». Vi lyktes med det vi gjorde i Vesterålen og jeg må prøve på samme oppskrift igjen, sier 24-åringen.

Behov for spisskompetanse

Han er forberedt på hard konkurranse fra andre aktører i byen, og er overbevist om at det er rom for en avdeling med spisskompetanse innen borettslag.

– Jeg mener det er behov for en ekstra aktør på markedet innen dette feltet i Tromsø. Det ble solgt over 500 borettsslagenheter i fjor, så det er en stor del av markedet. Eiendomsmegler 1 er et kjent merkevarenavn, og det er nok noe av fordelen vi har nå som vi starter avdelingen, sier han.

Mål for 2016

Knutsen har vært på plass i sitt nye kontor i omtrent ei uke, og ser fram til utfordringene som venter ham i løpet av året.

– Den første uka har vært fin, men også hektisk. Målet vårt for året er å bli bedre innen salg av borettslag, samt bygge en god portefølje. Vi har ikke satt noen konkrete mål for hvor mye vi skal omsette for. Det viktigste er at vi gjør en god jobb for kundene, sier han.

Nytt lokale

Samtidig håper han at avdelingen etter hvert vil finne nytt lokale.

– Lokalet her på Strandtorget er sentralt og fint, men målet er at vi skal bli flere ansatte. Da må vi nok etter hvert se etter nye lokasjoner, sier han.