Jill Kjølaas Sæterbø er prest i Domkirka og Tromsø International Church. Hun er blant arrangørene av den økumeniske gudstjenesten som fant sted i Telegrafbukta 2. pinsedag.

– En økumenisk gudstjeneste er en gudstjeneste som samler flere kirker og menigheter til en gudstjeneste. Vanligvis er kirkene forskjellige, i både gudstjenester og innhold i troen. I dag ønsker vi å samle kirkene for å feire det vi har til felles og at vi hører sammen. Pinsen markerer denne enheten, sier Sæterbø.

Godt oppmøte

Leif Vollan er pastor i Baptistkirken. Han synes det er hyggelig at alle kirkene samles.

– Det er fantastisk fint å være en så hyggelig blanding når vi skal feire pinsen. Det er viktig å markere at kirkene står sammen og feirer alt vi har til felles, sier han.

foto
FELLESGUDSTJENESTE Representanter fra flere av kirkene og meninghetene i Tromsø sto bak gudstjenesten. Foto: Miriam Leiros

Gudstjenesten ble holdt i Telegrafbukta, utenfor Kvitnesgården. Dersom været ikke skulle klaffe, meldte arrangøren at gudstjenesten kunne flyttes til Domkirka. Tross regn og kulde ble imidlertid gudstjenesten holdt ute som planlagt.

– Vi sa på et tidspunkt at vi ville være fornøyde dersom 30 personer tok turen. Nå ser det mer lovende ut, sier Vollan.

Sæterbø opplyser at de har satt fram 80 stoler.

– Jeg håper det ikke er nok, sier hun med et smil.

Og det ble det heller ikke. Tross været, ble noen stående.

Fint samarbeid

Gudstjenesten er et samarbeid mellom flere av menighetene og kirkene i Tromsø. Selv om det ikke første gang menighetene arrangerer en slik gudstjeneste sammen, er ikke Sæterbø sikker på om de kommer til å gjøre akkurat denne gudstjenesten til en tradisjon.

– Det blir ei vurdering vi er nødt til å ta senere. Det har tatt rundt tre måneder å planlegge denne gudstjenesten, så nå har jeg fullt fokus på den, sier hun.

Domkirka, Elverhøy og Grønnåsen menighet, Pinsemenigheten Filadelfia, Frelsesarmeen, Baptistkirka, Norkirka, NMS, Samarbeidsråd Menighet og Misjon og Den katolske menighet i Tromsø er blant dem som deltar på gudstjenesten.

LES OGSÅ: Internettleverandøren trodde Tromsø-kirken ble hacket – tallene var for gode til å tro (for abonnenter)