Kafeen har satset på et oppussingsprosjekt med fokus på gjenbruk. Det meste er gjort av de ansatte og ledelsen, og mye av innredningen er kjøpt brukt.

– Det er veldig gøy å se ansiktene til vår gamle stamkunder når de kommer innom for første gang etter oppussingen, forteller servitør Helene Bendiksen.

Det originale taket er tatt fram, og noen av tømmerveggene er også tatt i bruk igjen.

– Vi ønsket å bevare stoltheten til Echrollgården og vise fram det originale bygget, sier Maja Kristoffersen som også er servitør på Harmoni.

Spennende matretter

Maten har ifølge servitørene et middelhavspreg med inspirasjon fra blant annet Tyrkia, Hellas og Italia. Det blir derfor mye krydder.

– Mange er skeptisk når de ser menyen vår fordi maten ikke er helt som man forventer. Vi har ikke fått en eneste klage, så det tar vi som et godt tegn, forteller Bendiksen.

Videre forteller de at all maten lages fra bunnen av. Selv salsaen.

– Vi har en kjøkkensjef fra Tyrkia. Han har mange års erfaring fra flere land i Europa og her i Norge. Maten er veldig god, samtidig som vi har fokus på at den ikke skal være for dyr, sier Kristoffersen.

Utfordring

Bistroen har hatt en rolig start. På grunn av et par detaljer som ikke er kommet i orden, har de valgt å vente med markedsføringen. De tror likevel at kundene vil strømme til når de får ut ordet om den nye restauranten.

– Det har vært veldig gøy å være med på dette prosjektet. Det er ikke alt som er ferdig, men vi valgte å åpne likevel, forteller Kristoffersen.

De har hatt en del gjester tidlig på dagen, men håper at folk får øynene opp for deres del av sentrum også på kveldstid.

Bendiksen og Kristoffersen mener Tromsø trengte en litt annerledes type restaurant.

– Selv om det er mange gode restauranter i byen, trengte vi noe nytt. I tillegg er vi ikke like negative til hunder som noen andre kafeer kan være. Vi har ikke lov til å ha de her inne, men uteserveringen er åpen for alle slags kjæledyr, forteller Bendiksen.