I slutten av juni ble det klart at Coop Nord SA ønsket å åpne en ny Extra-butikk i de gamle Ica-lokalene på Workinntunet. Om litt over en måned skal butikken være klar til å åpne dørene.

– Vi ser for oss å være ferdig med alt i slutten av november. Nå er akkurat interiøret kommet, så vi jobber for fullt med å få det inn og montert, forteller driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord.

Vil rekke julerushet

Ifølge både Kristiansen og den nye butikksjefen, Steffen Hodne Sørensen, har det hele tiden vært et mål for Coop å få med seg desember måned og julerushet.

– Og det gjør vi også. Vi gleder oss veldig og ser fram til åpningen, sier Kristiansen.

Sørensen forteller at arbeidet med å klargjøre lokalene til matvarehandel igjen har gått smertefritt.

– Vi har et stort apparat i ryggen, og alt har gått som planlagt. Det er ikke første gang Coop lager butikk, sier han og ler.

Frykter ikke konkurranse

Nedleggelsen av Ica-butikken på Workinntunet 16. mai i fjor ble vedtatt etter at Coop kjøpte opp Icas butikker. Det ble lagt til grunn at butikken ikke var lønnsom og at det heller ikke var utsikter for noen bedre inntjening i tiden fremover – delvis grunnet konkurranse fra K1 og Eurospar.

Extra-butikken skal imidlertid klare det Ica ikke gjorde.

– Det er et helt annet konsept – et konsept vi har tro på. Extra er en lavpriskjede – i motsetning til Ica som var en supermarkedkjede, forteller Sørensen.

LES OGSÅ: Spisested på Jekta legges ned, og inn flytter et kjent navn... (for abonnenter)

Den nye butikksjefen frykter heller ikke konkurransen fra Jekta-klyngen.

– De ligger såpass samlet, mens vi ligger litt på utsiden. I tillegg er det helt andre trafikale forhold her enn ved Jekta og K1, sier han.

– Etterlengtet tilbud

Sørensen påpeker videre at de allerede har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra lokalmiljøet.

– Det virker som mange har savnet en butikk i nærområdet.

Den nye Extra-butikken, som har fått navnet Extra Workinntunet, skal i alt ha 10 ansatte, og ansettelsesprosessen er fullt i gang.

– Vi har fått utrolig mange gode søknader, og ikke minst søkere. Det er ingen tvil om at vi er i mål til åpningen, sier butikksjefen.