Hele 59 prosent av de reisende setter kursen mot Spania i vinter, hvor den største andelen tilbringer på Gran Canaria. Det viser tall fra Ticket Feriereiser i Tromsø. Årsaken til at mange velger å reise i vinterhalvåret er på grunn av varmen. 48 prosent oppgir nemlig at det er sol og varme som er den største årsaken til at de reiser utenlands i vinter. 24 prosent oppgir at de reiser på grunn av behov for inspirasjon og energi.

Trygge klassikere

– Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme, samt å lade batteriene å få ny energi, sier Carina Sørensen, selgerleder i Ticket Tromsø.

Tall fra Ticket viser at bestillingene øker, og mange nordmenn flytter reisen til et sted hvor de føler seg trygge. Bakgrunnen for dette er hendelser som skjer i omverdenen, som blant annet inkluderer terrortrussel, kommer det fram i undersøkelsen.

– I vinter er det trygge klassikere som gjelder, og den store vinneren er Kanariøyene med Gran Canaria i spissen. Det er 55 prosent som velger øya denne vinteren, sier Sørensen.

– Gran Canaria er solsikkert og har mye å by på for alle smaker. At øya de siste årene har gjennomgått en ordentlig oppgradering med mange bra restauranter, fine hotell og bra shopping bidrar til dette.

1.000 prosent økning

Det som ifølge Ticket er vinterens store overraskelse er Australia og Phuket. Dette er to reisemål som fortsetter å øke. Thailand er nummer to på topplisten over de mest bestilte ferielandene i vinter, og booking hit øker med 53 prosent sammenlignet med i fjor. Australia har hatt en økning på hele 1.000 prosent sammenlignet med i fjor. Ticket tror at snittprisen på billettene, som har sunket med 15 prosent, har vært en bidrag til denne økningen.

Toppliste reisemål (i parentes: fjorårsårets plassering)

1. Gran Canaria (1)

2. Bangkok (2)

3. Phuket (9)

4. London (4)

5. Budapest (6)

6. Stockholm (14)

7. Krabi (17)

8. Sydney (67)

9. Manila (19)

Toppliste land (i parentes: fjorårets plassering)

1. Spania (1)

2. Thailand (2)

3. Portugal (5)

4. Sverige (11)

5. Storbritannia (3)

6. Tyskland (6)

7. Ungarn (8)

8. Filippinene (15)

9. Australia (30)

10. Indonesia (22)