– Allerede har vi hatt mange kunder innom i dag og opplever at et fåtall av dem vet om disse reglene, sier daglig leder ved Dressmann på Jekta storsenter, Morten Salamonsen til iTromsø.

Ikke forberedt

Han forteller derimot at dette ikke påvirke hvorvidt kundene får bytte julegavene sine eller ei.

– Vi er veldig snille når det kommer til julegaver. Vi bytter faktisk alt utenom åpnede undertøysposer. Ellers er reglene slik at har man både kvittering og byttelapp på gavene, så har man et halvt års bytterett, sier Salomonsen.

Ved Bik Bok på senteret kan daglig leder, Veronica Spiik, si seg enig.

– Kundene er ikke klar over byttereglene, og vi har også opplevd at flere kommer uten kvittering og ønsker å få tilbake pengene for varen. Det kan vi dessverre ikke akseptere, sier Spiik.

Skal man derimot bare bytte gaven, anser de seg selv som snille.

– Vi tar imot det meste utenom truser, sier hun.

Hektisk

I butikken hennes var det fram til klokken 13.00 mandag ganske hektisk. Bemanningen var derfor doblet.

– I tillegg til at flere bytter, har vi også et stort romjulssalg på gang og derfor er det ekstra mye trykk, sier hun.

Morten Salamonsen forteller at dersom man har byttelapp på varen kan kundene bytte, til og med utover i februar-måned. De har også fått inn flere ansatte for å ta unna «romjuls-kundene».

I går var det mange som benyttet anledningen til å gjøre unna byttehandelen.

– Både mann og barna er plassert hos noen andre i dag, så derfor fikk jeg anledningen til å dra ut for å bytte både klær, vaser og kaffekanner. Som regel får man jo flere av samme vare, og dette var også en perfekt dag å bytte gavene på siden butikkene har mye bra på salg, sier Ingrid Bruun (29) til iTromsø.

– Har du satt deg inn i byttereglene i forkant av dagens bytur?

– Nei, jeg kjenner ikke til disse, men jeg bare håper at butikkmedarbeiderne er snille mot meg, sier hun.

foto
ER SNILLE: Daglig leder ved Dressmann på Jekta storsenter, Morten Salamonsen, opplever at svært få av kundene hans har satt seg inn i byttereglene. Derimot lar han ikke dette påvirke hvorvidt kundene får bytte gavene sine eller ei.Alle foto: Trond Tomassen
foto
forberedt: For å kunne betjene alle kundene på største byttedagen her til lands, har daglig leder ved Bik Bok på Jekta, Veronica Spiik, nærmest doblet bemanningen.
foto
– PERFEKT ANLEDNING: For 29 år gamle Ingrid Bruun, passet det perfekt å bytte julegavene mandag, selv om dette er en travel dag. Selv er hun ikke klar over byttereglene.
foto