Tromsø Paintballklubb har inngått en avtale med Tromsø kommune om bruk av fotballbanen på Karvesletta, nord for Sandnessundbroen. Det kommer fram i kommunens postjournaler.

– Det kommer til å fungere veldig bra. Vi får bruke banen gratis to dager i uka mot at vi rydder opp etter oss og spiller ordentlig, sier nestleder i Tromsø Paintballklubb, Are Jensen.

– Et viktig steg

Inntil nylig har klubben benyttet seg av Tromsø Paintballutleies bane i Tromsdalen. Jensen, forteller at det å nå få sin egen bane er et viktig steg for dem.

– Dette er absolutt å regne som et steg fremover for klubben. Vi har fått mye tilbakemelding om at en slik bane har vært savnet her i Tromsø, sier Jensen.

Klubben tok over organisasjonsnummeret til byens tidligere paintballklubb med samme navn nå i sommer. Jensen forteller at når de nå begynner å bruke den nye banen kan hvem som helst over 12 år bli med å spille.

– Men man må ha eget utstyr, eller eventuelt leie hos Tromsø Paintballutleie. Vi kan hjelpe til med å velge utstyr og å komme i gang, forteller han, og sier at han håper på mye aktivitet fremover.

Fram til høsten

I første omgang får klubben bruke banen to ganger i uka. Avtalen med kommunen forutsetter at de rydder banen hver gang de har brukt den, og Jensen er klar på at de ønsker å ha et godt forhold til naboene sine.

– Vi ønsker ikke at det skal oppstå noen nabokrangel, så i starten tar vi det rolig. Blir det veldig mye må vi se etter mulighet for å komme til en mer skjermet plass, forteller han.

Den nåværende avtalen gjelder fram til 1. november. Da vil kommunen ta banen i øyesyn for å vurdere en eventuell forlengelse. Jensen håper man vil få mye glede av den fram til da, og at man vil kunne utvide avtalen etter hvert.

– Vi starter i det små, og så skal vi se på interessen rundt tilbudet.

NY BANE: Her, på Karvesletta grusbane, kommer det ny paintballbane.