Kjæresteparet er ofte ute og kjører på kveldstids i forbindelse med Dyrebeskyttelsen og så seg lei på «usynlige» mennesker langs veien.

Derfor tok de kontakt med Trygg Trafikk og fikk 100 reflekser som de nå skal dele ut til mennesker som ferdes langs veiene i Tromsø uten refleks.

– Vi er en del ute og kjører og har opplevd utrolig mange farlige situasjoner. Folk som sklir ut i veibanen uten brodder, eller ikke sees fordi de ikke har refleks. Derfor kontaktet vi Trygg Trafikk og fikk 100 reflekser som vi skal dele ut langs veien, sier Iril Gausdal Johansen til iTromsø.

Delt ut tusenvis

Elsa Klemetsen, distriktsleder i Trygg Trafikk Troms, er meget fornøyd med initiativet fra Iril Gausdal Johansen og kjæresten.

– Det er prisverdig det de gjør. Vi deler ikke ut tusenvis av reflekser til privatpersoner, men gir de gjerne 50–100 stykker til å dele ut. Det er til veldig fin hjelp for oss og jeg tror det har mye å si når folk stoppes av bilister og får høre at de nesten ikke blir sett. Mange lar seg lure av gatelys og tror det er nok til å bli sett, men det er ikke tilfelle, sier Klemetsen.

Trygg trafikk har i år vært travelt opptatt med å dele ut reflekser.

– Vi har delt ut tusenvis av reflekser til institusjoner og skoler og også til noen privatpersoner. Vi har nesten ikke reflekser igjen, sier Klemetsen.

Med lite snø i år har behovet også økt.

– Man ser behovet for refleks spesielt om høsten, spesielt nå som det er så lite snø. Da er det vanskelig å bli sett, sier Klemetsen.

Håper på positivitet

Gausdal Johansen håper de kommer til å få positiv respons fra folk.

– Vi har ikke delt ut noen ennå, men vi håper at folk setter pris på det, sier 20-åringen.

Det var hun selv som tok kontakt med Trygg Trafikk.

– Vi vil med dette gjøre Tromsø til en litt tryggere by. Alle burde bruke refleks. Det er mørkt langs veiene og vi håper at vi ser flere reflekser nå utover vinteren, sier Iril Gausdal Johansen.