Mens blekket tørker på de nysignerte papirene får DNB, som nybakt hovedpartner, en omvisning i fjerde etasje i Storgata 5, der gründerhuset Flow holder til.

– Det er utrolig viktig for oss i gründerhuset å få til denne samarbeidsavtalen. Når vi skal ha fokus på økt verdiskapning i byen og i landsdelen, må vi ha med oss partnere som ser samme verdi i arbeidet vi gjør. DNB er en sånn partner, sier daglig leder i Flow, Vibeke Engen.

Nå har de to partnerne altså store planer om å bygge en solid plattform for innovasjon og entreprenørskap her i nord.

– Vi har lite produksjon og industri igjen i Tromsø, derfor må man satse på gründerne, som er fremtiden vår. Deres fantasi og pågangsmot vil gi oss noe å leve av i fremtiden, sier distriktsbanksjef Jann Ivar Didriksen.

Den beste versjonen

Engen roser DNB for bidrag med tilretteleggingen for gründeretablering.

– En utfordring er at når man starter opp, så er man gjerne så forelsket i sin egen idé at det er vanskelig å skifte perspektiv. I tillegg er det mange som ikke er helt trygge på det økonomiske. Nå har man mulighet til å få den hjelpen og den kunnskapen man trenger, sier Engen, som selv skulle ønske hun hadde hatt et slikt apparat rundt seg da hun startet opp Friluft og Helse i 2007.

– Jeg har sittet mange timer på kjøkkenbenken alene og skjønner ikke helt hvordan det gikk til. Vi har så mange kunnskapsrike mennesker i byen, og man blir ikke den beste versjonen av seg selv alene på kjøkkenet, sier Engen.

Hun henviser til statistikk som sier at så mange som 70 prosent av nyoppstartede bedrifter ikke overlever. Den prosenten håper de å kunne senke nå.

Samfunnsansvar

Målet for Flow var å ha 50 gründere med på laget til etter nyåret. Det har de klart.

– Vi er 56 medarbeidere nå. Det er så viktig å samarbeide når man skal sette egen landsdel i fokus og fremheve lokale helter, sier gründerhusets gründer.

– Det viser jo at det er mange som sitter og pjusker med det samme. På denne måten slipper man å være så ensom. Vi som bank har et samfunnsansvar om å få ting til å skje, og det har vi tro på at vi bidrar til nå, sier Didriksen ved DNB.