– Vi ble veldig overrasket, sier senterleder Veronica Evertsen.

Senteret var blant fire nominerte da kjøpesenterselskapet Steen og Strøm skulle kåre årets kjøpesenter. Evertsen trodde ikke at det forholdsvis lille senteret skulle ta seieren.

– De fleste sentrene i Steen og Strøm er på størrelse med Jekta, og vi er nok minst av alle. Jeg hadde ikke tenkt at vi skulle stikke av med seieren på bakgrunn av det, sier Evertsen.

Utvikling

Steen og Strøm har tolv kjøpesentre, der Tromsø er det nordligste. Nerstranda ble målt på flere områder, med fokus på verdiutvikling, omsetning og besøkstall.

– Det er hyggelig å få en bekreftelse på at vi har en fin verdiutvikling, og ikke minst at vi har gode besøkstall som er utslagsgivende, sier Veronica Evertsen.

I fjor hadde Nerstranda en besøksvekst på 12,5 prosent. Evertsen mener det er et viktig signal på at noe begynner å skje i Tromsø etter at Jekta åpnet og tok med seg store deler av handleglade tromsøværinger dit.

– Hvis vi tenker på alle de nyetableringene som skjer, så ser man at sentrum er i ferd med å komme seg. Bare det siste året har det åpnet mye nytt i Tromsø, sier Evertsen.

Fortsetter arbeidet

Senterlederen forteller at de skal fortsette å arbeide med å holde liv i sentrum.

– Vi jobber aktivt med å få inn de riktige leietakerne. En ting er riktige leietakere i forhold til butikkmiksen vår, men også leietakere som er attraktive for et bysenter. Leiemarkedet er ganske tøft, og enkelte prosjekter har tatt litt lengre tid, men vekst i utvikling medfører jo alltid en risiko, sier Evertsen.

– Motiverende

Senteret har jobbet hardt for å oppnå de tallene de nå har.

– Prisen er uten tvil en motivasjon til å jobbe mot der vi mener Nerstranda bør være, sier Evertsen.

De første hun delte nyhetene om prisen med, var leietakerne på senteret.

– De skal ha mye av æren, sier Evertsen og fortsetter:

– Vi fikk en kjempefin respons fra leietakerne. Nå gleder vi oss til å komme på jobb mandag!