– Her blir det altså badeland som vil gå ut mot dagens lysløypetrasé, mens inngangspartiet blir litt lenger sør. Vi blir dessuten å løfte hele badeanlegget slik at det blir å ligge litt høyere enn der vi står nå, forklarer byråd for kultur, næring og idrett, Jonas Stein, mens han peker ut over området som i dag består av grusbaner dekket av snø.

Onsdag hadde Stein samlet representanter fra Asplan Viak og fra tre av entreprenørene som kjemper om oppdraget med å bygge Tromsøbadet på Templarheimen, der det nye badeanlegget skal stå ferdig våren 2018.

Fornøyd med interessen

Byråden pratet entusiastisk om Tromsøbadet som han selv har store forhåpninger til.

– Her får vi blant annet utendørsbasseng som skal ligge ute på en pir mot vest. Tenk hvor spektakulært det blir, forklarer Stein.

Før jul i fjor ble svømme- og badeanlegget lagt ut på anbud, der tilbudsfristen er satt til 20. februar. Selv om det først da blir klart hvem som vil være med i kampen om å bygge Tromsøbadet, kunne byråden avsløre tre av entreprenørene som kniver om jobben.

– Både Bjørn Bygg, Econor og Consto er her i dag. Jeg er veldig glad for at det er så mange som har lyst å gjøre den her jobben, konstaterer Stein,

– Spennende prosjekt

De tre entreprenørfirmaene stilte alle opp på seansen på Templarheimen med representanter. Hos Consto var det stor begeistring for planene.

– Dette er et meget spennende prosjekt. Lokaliseringen her med lysløypa i begge ender av området, er flott, mener Ronny Bøckmann, avdelingsleder for Consto i Troms og Finnmark.

Prosjektleder i Consto, Odd Harry Hjelle, tør ikke å spå hvor store sjanser firmaet har for å vinne anbudsrunden.

– Ut fra de tre entreprenørene som er representert her i dag, har vi en tredjedels sjanse for å få oppdraget, men jeg regner med at det kommer flere søkere utenfra i tillegg, forklarer han.

STOR INTERESSE: Byråd Jonas Stein er fornøyd med at både Consto, Econor og Bjørn Bygg er blant entreprenørene som ønsker å bygge badelandet på Templarheimen.
VIL BYGGE: Prosjektleder i Consto, Odd Harry Hjelle, og avdelingsleder for Troms og Finnmark, Ronny Bøckmann, er med i anbudskonkurransen.