Til tross for at den nye skolen sto ferdig for halvannet år siden, er sluttregningen for skolen ennå ikke klar. Nå skal byggherren og entreprenøren møtes i retten om to måneder.

Klage avslått

– Vi skal møtes i voldgiftsretten i juni for å få en rettslig avgjørelse på de økonomiske uoverensstemmelsene mellom oss. Det er snakk om rundt 20 millioner kroner som vi er uenige om, sier Line Fusdahl, byråd for finans.

Det har tidligere vært antydet en budsjettsprekk på mellom 50 og 60 millioner kroner for Tromstun skole. Hvor stor sluttregningen blir, vil blant annet dommen i voldgiftsretten avgjøre.

Les også: Kommunen på ny Tromstun-smell

Det er nå endelig avgjort at kommunen går glipp av nesten ni millioner kroner i spillemidler til bygging av idrettshallen ved skolen. Klagen fra kommunen ble avgjort av Kongen i statsråd 22. mars, med følgende vedtak:

«Klage fra Tromsø kommune over Kulturdepartementets vedtak av 20. september 2010 om avslag på søknad om idrettsfunksjonell godkjenning av planer for bygging av idrettsanlegg. Klagen tas ikke til følge».

– Tapet av spillemidlene er en del av det totale regnestykket, i tillegg kommer uenigheten med Bjørn Bygg og leiekontrakten for idrettshallen med Troms fylkeskommune. Klagen er avslått, leiekontrakten er på plass, nå gjenstår voldgiftssaken, sier Fusdahl.

Dom i august?

Bjørn Bygg ser fram til at det settes en sluttstrek for byggingen av Tromstun skole. En dom i voldgiftsretten er endelig.

– Det er et faktum at denne saken har tatt veldig lang tid. Jeg tviler på at vi får dommen før august, men jeg ser fram til å få saken ut av verden. Vi har hatt en del diskusjoner med kommunen om Tromstun, for å si det pent, men forholdet vårt til kommunen har vært og er fortsatt bra, sier direktør Arild Østgård i Bjørn Bygg.

– Når dommen foreligger vil jeg legge fram en sak om byggekostnadene for Tromstun skole, sier Line Fusdahl.