PRESTVANNET: Søndag ettermiddag ble det arrangert åpen dag i Dyrebeskyttelsens lokaler ved Prestvannet. Her var over hundre mennesker innom i løpet av dagen, for å se på og kose med katter.

– Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet. Forhåpentligvis har vi fått omplassert 4–5 katter også, som har vært formålet med dagen, forteller leder av kattegruppa til Dyrebeskyttelsen, Hege Foshaug.

Sliter med å få unna

Dermed blir det trolig færre katter å passe på for de frivillige hos Dyrebeskyttelsen, hvor det i dag bor 16 stykker. I tillegg til disse er rundt 170 katter plassert rundt i 115 forskjellige fosterhjem i Tromsø.

– Det er en endeløs strøm, ettersom vi får inn nye katter hele tiden. Dette kan enten være forvillede katter, eller katter som er gitt av folk som ikke kan ha de lengre på grunn av for eksempel bosituasjon eller allergi, forteller Foshaug.

Unge frivillige

Med en så stor strøm av katter som kommer innom Dyrebeskyttelsen er det også viktig med hjelp. Det bidrar Roxane Bekmo (6) og Karita Hartvigsen (13) med.

– Jeg er veldig glad i katter, og bruker mye av dagen min på dem, så jeg skal bli juniorvakt her på Dyrebeskyttelsen. Da er jeg her og passer på de sammen med noen voksne, forteller Hartvigsen.

– Jeg er her veldig ofte og koser med kattene. Tuttifrutti er den som er mest kosete, forteller Bekmo, som er datter av en medlemmene i kattegruppa.