Etter å ha arrangert matlagingskurs på Borgtun skole i fjor høst, fikk 4H ideen om å starte egen klubb på Borgtun - "Lynet 4H".

- Vi tenker å starte opp en 4H-klubb på Borgtun skole, og kanskje på Stakkevollan skole etterhvert, forteller organisasjonsrådgiver Mikaela Tillman i 4H Troms.

Hun opplevde at mange av de som deltok på kurset også var interessert i en egen 4H-klubb.

- Men skolen blir kun møtelokalet. 4H er en ungdomsklubb som drives av medlemmene selv, og det er de som selv bestemmer hva de ønsker å gjøre i klubben. I tillegg lærer man jo da mye om ledelse og organisasjonsarbeid ved at man driver klubben selv, forklarer hun.

Les også: 4H kastes på dør etter 60 år.

Info-møte

11. februar klokken 18.00 inviterer 4H på informasjonsmøte på Borgtun skole, der de inviterer både elever og foreldre til å delta.

Den 10. februar er det et tilsvarende møte på Stakkevollan skole.

- Der skal vi opplyse om 4H, vise eksempler på aktiviteter og invitere folk til å være med. Så avhenger det av om vi klarer å rekruttere nok folk, sier hun.

- Det er åpent for alle ungdommer å delta! Det vanlige er å komme inn i 4H som 10-åring, og være ferdig når man er 19. Men det er absolutt mulig å starte før også, sier Tillman.

Les også: Regjeringen vil kutte støtte til frivilligheten.

Gjennomføring

Ifølge 4Hs hjemmeside er klubbens formål å: "utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker."

Ifølge Tillman lærer man gjennom deltakelse i klubben å kunne sette ting til verks, og se at man får gjennomført det man ønsker.

- 4H handler om å lære mens man gjør, sier hun.

Les også: Skal arrangere egen matfestival for barn.