I de gamle lokalene til Lampehuset og Norema like sør for bussterminalen i Giæverbukta pågår leggingen av den siste finishen på det som vil bli Tromsøs nye baderomsbutikk.

Storsatsing

– Vi har satset stort i denne butikken – vi har innredet 400 kvadratmeter med 12 forskjellige "bademiljøer" som folk skal kunne hente inspirasjon i, forteller Sven Gunge – som skal drive "Bademiljø" sammen med broren Tom og to andre ansatte.

– Vi har lyst til å satse fordi det er svært mange boliger i byen som trenger nytt bad – boliger fra 60-tallet og helt opp mot 90-tallet, sier Gunge.

Todelt tilbud

Bademiljø håper at oppussingstrangen til tromsøværingene skal vedvare – og at også nybyggere skal finne veien innom.

– Det er en god del forskrifter og regler som følger med når man skal pusse opp bad og våtrom – og dette skal vi hjelpe kundene med, sier Gunge.

Han sier at det er store forskjeller på hvordan bad på 60-tallet og bad på 80-tallet ble innredet – og hvilke tekniske standarder og løsninger som var påkrevd.

Alt på samme sted

Størstedelen av butikken kommer å domineres av de 12 forskjellige "bademiljøene" – der folk skal kunne se hvordan dusjkabinett, badekar, toalett og annen baderomsinnredning ser ut sammen med fliser, belysning og alt det andre som er å finne på et bad.

– Vi skal ha alt dette til salgs her hos oss, selv om vi nok ikke vil satse tyngst på eksempelvis fliser, sier Gunge.

Skal veilede

Ifølge ham er denne typen konsept helt nytt i Tromsø – dvs. en kombinasjon av et stort "showroom" og rådgivningsavdeling.

– Vi skal både la kundene få se og ta på baderommene – og vi skal veilede dem på en profesjonell og god måte, sier Gunge.

Gunge sier at det siste er vel så viktig som det første.

– Det vil være en viktig oppgave å forklare for kundene hvorfor våre tilbud ser ut som de gjør – og hvorfor vi tar de prisene vi gjør, sier Gunge.

Fire ansatte

Butikken åpner altså torsdag, og da vil forhåpentlig alt være klart for å ta imot kundene. Gunge sier at det kun gjenstår litt småfiksing, litt elektrikerjobbing og noe rørleggere. De ansatte er også på plass.

– I starten kommer vil til å være fire, men vi har jo som ambisjon å vokse i fremtiden, sier Gunge.