– Det betyr veldig mye at vi har Gründerhjelpa. Det er faktisk slik at vi har sett ei økning i antall gründere som kommer innom for å få hjelp til å starte opp for seg selv. Bare siden jul har vi hatt 64 gründere innom. Og på Gründerdagen 9. juni i år hadde vi 70 deltakere – mot omtrent 40 deltakere tidligere år, forteller Øyvind Rasmussen, næringsrådgiver i kommunen.

Stor suksess

Han peker på at samarbeidet med gründerhuset Flow har hatt mye å si for oppstarten av gründervirksomheter i kommunen.

– Vi står for den klassiske gründerhjelpa, mens Flow står for en fantastisk oppstartskultur som vi er veldig glade for at vi har her i byen. Mye av vår suksess skyldes deres suksess, legger Rasmussen til.

LES OGSÅ: Kurt Sverre (61) gjør millionsuksess (for abonnenter)

Gründerhjelpa i Tromsø kommune ble startet opp i 2010. Tidligere har omtrent 40 nye gründere funnet veien dit hvert halvår.

Flere ser muligheter

At man i år ser en markant økning, forklarer næringsrådgiveren med at det har kommet flere utlendinger til byen.

– Det er de som gjør at det skyter fart i etableringene. Men vi merker også at det har skjedd noe i byen. Det er noe med folk og stemningen, hvor stadig flere tenker «jeg er fri for jobb, men kan jeg finne på noe selv?». Mens mange på vestlandet henger med hodet, virker det som det er flere her i nord som ser muligheter. Det er her det skjer, og det er mye ungdom og unge folk som ser muligheter og vil være med. Det er veldig artig å jobbe med, konstaterer Rasmussen.

LES OGSÅ: Nyutdannede Daniel (28) valgte å starte eget firma (for abonnenter)