I en stillingsutlysning på Tesla Motors' egne sider søker de etter en biltekniker til Alkeveien i Tromsø. Etter det iTromsø erfarer er det næringsbygget i Alkeveien 1 som elbilforhandleren ønsker å etablere seg i på nyåret.

I juni kunne kommunikasjonsrådgiver avsløre til iTromsø at de ønsket å åpne en permanent butikk i Ishavsbyen, etter å ha åpnet en pop up-butikk ved K1.

Les også: Tesla ønsker å åpne butikk i Tromsø etter nyttår.

Klargjør lokalene

iTromsø besøkte i går lokalene i Alkeveien. Der foregår det oppussing, vegger og gulv er helt strippet ned.

Næringsbygget i Alkeveien 1 eies likt mellom trønderske E.A. Smith AS og R. Kjeldsberg AS. Per nå er Extra Leker og Bygger'n på plass som leietakere. Da iTromsø kom i kontakt med en av byggherrene, prosjektdirektør Harald Bjørlykke i R. Kjeldsberg, ønsker han ikke å bekrefte hvorvidt Tesla Motors skal inn i lokalene.

– Det jeg kan si er at vi holder på å bygge om lokalene til nye leietakere. Etter ønske fra leietakeren selv ønsker jeg ikke å gå ut med den type informasjon, sier Bjørlykke til iTromsø.

Han legger til at leietakeren selv ønsker å gå ut med informasjon når de er klare.

Les også: Tesla godt tatt imot.

Ingen uttalelse

I flere dager har iTromsø uten hell prøvd å komme i kontakt med Teslas kommunikasjonssjef Esben Pedersen. Ifølge Tesla sentralt er dette den eneste personen som kan uttale seg om slike saker. iTromsø har også prøvd å komme i kontakt med ledelsen for elbilforhandleren uten hell.

Når Pedersen til slutt tar kontakt med undertegnede svarer han at han ikke ønsker å bekrefte eller avkrefte hvorvidt Tesla skal etablere seg i Alkeveien 1.

– Jeg har ikke denne informasjonen foran meg nå. Jeg skal prøve mitt beste for å komme tilbake til deg, sier Pedersen.