Denne høsten flytter en kjede som heter Gulating inn på Jekta Storsenter.

Gulating vil selge flere hundre ulike ølsorter, samt bryggeutstyr.

– De vil ha beliggenhet som nabo til Sports Outlet og Sparebank1 Nord-Norge, nært Vinmonopolet, skriver senterleder på Jekta Storsenter, Laila Myrvang i en mail til iTromsø.

Lokal eier

Butikken vil ha en lokal eier. Per i dag har ikke Gulating utsalg nord for Trondheim, så Tromsø-butikken blir den første i Nord-Norge.

- Det er en spesialbutikk for øl og bryggeutstyr. I tillegg til egetbrygg blir det over 300 ølsorter. Investorene prioriterer lokalt brygg, men vil også at større bryggerier skal få plass, så det blir litt forskjellig, sier butikkeier Mads Hansen.

Etter planen skal åpningen være etter sommeren.

- Hvis vi får landet alt, sikter vi på begynnelsen av oktober. Vi har vært der nede og jobbet, så en del ting er allerede gjort. Det gjenstår imidlertid å få bygget opp hyllesystemer og kjøleskap og sånne ting, forteller Hansen.

- Den nye rødvinen

Butikkeieren er selv hjemmebrygger og har hatt en interesse for feltet over lenger tid.

- Det er mange i familien som har mye erfaring med mat og drikke. Der har jeg hentet lærdom. Det har vært viktig for min aktivitet, sier han.

– Mange mener at øl har blitt den nye rødvinen, så dette blir en spennende og kompletterende butikk på Jekta Storsenter, sier senterleder Myrvang.